Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 22:31

Najbolja Zvezda za najveću pobedu u sezoni!

Najteži teren je iskorišćen za najbolje izdanje! Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su značajnu pobedu u Madridu, pošto su u zaostalom meču 19. runde Evrolige pobedili Real rezultatom 79:77. Srpski velikan je u većem delu meča bio u prednosti, a onda ju je u neizvesnoj završnici sačuvao i došao do sedmog trijumfa u elitnom takmičenju. Kori Volden 18 poena, Ognjen Dobrić 13 uz značajan doprinos i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrača u crveno-belom.
Najboljom igrom u Evroligi ove sezone, ekipa Dejana Radonjića je došla do važnog trijumfa na vrlo teškom terenu protiv slavnog španskog tima - 77:79 (21:23, 19:22, 18:21 i 19:13).
Lajv-blog meča možete naći na ovom linku

Odlična odbrana od prvog do poslednjeg minuta, kontrola skoka (32:32) i dobar izbor šuteva (51% za dva, 45% za tri) stavili su tim iz Beograda u dobru poziciju i uglavnom prednost, ali je pobeda morala biti odbranjena u neizvesnoj, "penal" završnici, posle drame i ogromne tenzije.
Korija Voldena, koji je svojih 16 od 18 poena ubacio u prvom delu, u nastavku je odmenio spektrakularni Ognjen Dobrić, koji je na terenu radio bukvalno sve (13 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 1 ukradena lopta i 1 blokada, za indeks korisnosti 21).

Značajnu podršku i pomoć ovaj dvojac je imao od takođe zapaženih Duopa Rita (10 poena, dve blokade), ponovo odličnog Alekse Radanova (6, sve iz prodora), kapitena Branka Lazića (7) i Amerikanca Džonija O'Brajanta (8), te je srpski evroligaš uspeo da dođe do sedme i najveće pobede u sezoni.
Na drugoj strani, Real je igrao bez Serhija Ljulja, a u finišu se povredio najefikasniji Rudi Fernandez (11 poena).

Edi Tavareš i Džejsi Kerol su spušteni ispod svog ovsezonskog nivoa (zajedno svega 16 koševa), a najbolji "kraljević" bio je Nikolas Laprovitola sa dabl-dablom od 10 poena i isto toliko asistencija.
Zvezda, koja je ovom pobedom malo ”udahnula život” u svoje ne baš velike plej-of šanse sada ima skor 7-13 i zauzima 14. mesto, dok je Real Madrid treći sa obrnutim skorom 13-7.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKROMNI HEROJ: Dobrić PRESREĆAN posle pobede u Madridu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

Važan trijumf crveno-belih za povratak..Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Real u Madridu sa 79:77 (23:21, 22:19, 21:18, 13:19) u odloženom meču 19. kola Evrolige koji je trebalo da bude odigran prošle nedelje...Najbolji igrač na meču je bio Ognjen Dobrić, koji svojom energijom svakako diže...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.