Na današnji dan – Bajern video sve zvezde VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 12:22

Na današnji dan – Bajern video sve zvezde VIDEO

Bajern i cela Evropa videli su na današnji dan 1991. godine novog prvaka Evrope – Crvenu zvezdu.

Najveći favorit za osvajanje Kupa šampiona dočekao je na rasprodatom Olimpijskom stadionu moćnu ekipu crveno-belih.

Bavarski velikan se uzdao i u tradiciju jer 43 uzastopna evropska meča u Minhenu nije osetio gorčinu poraza da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi ga Zvezda pobedila 2:1 i najavila da je spremna da ide na sam vrh.

"Ova Zvezda igra brzo, moderno, ima mašte a pritom trči kao da je nemačka ekipa", čuvena je rečenica šokiranog Franca Bekenbauera, legendarnog Nemca i asa Bajerna posle meča u kome je beogradski klub nadigrao i nadtrčao bavarski.

Očekivao se spektakl u Minhenu. I bio je spektakl pred 64.000 gledalaca.

Sa jedne strane sjajan sastav Bajerna sa Augentalerom, Efenbergom, Tonom i Laudrupom, a sa druge Belodedić, Prosinečki, Savićević, Pančev, Mihajlović.

Zvezdin tim je pokazao da se nikog ne plaši, čak i kad je Volfart u 24. minutu savladao Stevana Stojanovića posle asistencije Švabla.

Trener Ljubomir Ljupko Petrović je sjajno postavio taktiku, nastavio je njegov tim da igra kao i do tada, ređale su se prilike, pokušaj Prosinečkog, pa Mihajlovića sa preko 35 metara iz slobodnog udarca.

Usledila je čuvena akcija u 45. minutu za udžbenike – Radinović, Belodedić, Prosinečki, Binić, egzekucija - Pančev! Skoro 15.000 navijača Crvene zvezde je bilo u delirijumu.

Bavarci se nisu oporavili od šoka ni u svlačionici, Zvezdi je gol na samom kraju samo pojačao pozitivnu energiju.

Vezni red sa Prosinečkim je vezao po terenu, Savićević je prolazio kao “nožem kroz puter” da bi naplata dobre igre stigla u 75. minutu.

Zvezdina “kobra” Pančev poslao je pas u prostor Savićeviću, a “genije” je kao mlaznjak prošao pored Kolera i fantastičnim udarcem savladao Aumana.

Bajern je ličio na boksera koji ne može da se spasi nokauta. Zato je bila prava šteta, pokazaće to i revanš u Beogradu za 14 dana, što Savićević, Mihajlović, Binić i Pančev po dva puta, nisu još koji put zatresli mrežu Aumana, pa je ostalo na semaforu – 1:2.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dika o čuvenoj pobedi u Minhenu: Bajern je veovao da je nepobediv na svom terenu

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2020

Legendarni golman Crvene zvezde Stevan Stojanović bio je jedan od najzaslužnijih za titulu klupskog prvaka Evrope 1991. godine. Njegove spektakularne intervencije, među kojima i ona u penal seriji u Bariju, predstavljale su nešto su ga zauvek izdvojile od ostalih čuvenih čuvara mreže u istorji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.