NUNS: Osudio odluku FK Crvena Zvezda o uskraćivanju akreditacija Danasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Osudio odluku FK "Crvena Zvezda" o uskraćivanju akreditacija Danasu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas ponovljenu odluku Uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda da uskrati akreditacije redakciji dnevnog lista Danas, ovog puta za utakmicu drugog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Olimpijakosa.

U saopštenju NUNS je podsetio da je krajem avgusta upozorio javnost da su čelnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zvezde uskratili akreditacije Danasu za utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona i upozorili Upravu da tom odlukom krši Zakon o javnom informisanju, gde je jasno naznačeno da je zabranjena bilo kakva diskriminacija novinara i medija.

Udruženje je, kako se navodi, uvereno da su kritički tekstovi o poslovanju kluba objavljeni u listu Danas razlog sramnog poteza Uprave. Povodom tog slučaja predsednik NUNS Željko Bodrožić uputio je pismo predsedniku Unije evropskih fudbalskih asocijacija Aleksandru Čeferinu, u kom zahteva hitnu reakciju te organizacije. Udruženje je uputilo dopise i Međunarodnoj federaciji novinara i Međunarodnoj asocijaciji sportskih novinara.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.