NLB: Radnički  Igokea (19.00h)

Izvor: B92, 29.Okt.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Radnički " Igokea (19.00h)

Za razliku od prošle sezone, kragujevački Radnički je u ovu ušao sa mnogo većim ambicijama, ali one nisu ispraćene rezultatima.

U prva četiri kola uspeo je da savlada samo Crvenu zvezdu, a šansu za prvi trijumf u svom "Jezeru" ima protiv debitanta Igokee.

Duel ekipe Miroslava Nikolića i predstavniika BiH koji takođe ima samo jednu pobedu igra se u subotu od 19 časova.

Porazi su u sportu normalna pojava, ali je u dvorani "Morača" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prošlom kolu Radnički je doživeo pravu blamažu. Minus 49, koliko je bilo u 35. minutu utakmice (91:42), retka su pojava u elitnom društvu.

Postoji niz objektivnih razloga koji su doveli do ovakvog rezultata i ubedljivog poraza u Podgorici. Tim je skupljen je samo tri dana pred početak šampionata, kohezija je narušena i time što pojedini igrači imaju otvorene ugovore, pa, kako reče trener Nikolić, "više gledaju ka inostranstvu". I Muta razmišlja o ostavci.

"Razmišljam o odlasku. Osnovni razlog je neuspeh, prihvatam odgovornost za rezultat. Kada počneš da gubiš 35 razlike, ako si iole pošten, moraš da razmišljaš o tome da odeš. Nemamo klasičnog plejmejkera, nema ko da prenese loptu. Uz sve to, već smo govorili o problemu kasnog okupljanja, zbog čeka maltene ništa nismo radili što uistinu čini košarku. Jasno je da ova generacija ne može ovako da funkcioniše, mora nešto da se menja", istakao je Nikolić.

Predrag Miletić, bek Radničkog, ističe da igrači ne smeju da klonu.

"Igokeu moramo da dobijemo kako god znamo i umemo".

Miljan Rakić sličnog je mišljenja.

"Čajs organizuje igru i trenutno je najbolji strelac tima, dok je Heris prošle sezone bio treći strelac grčkog prvenstva, što dovoljno govori o njegovim šuterskim kvalitetima. Međutim, osnovna snaga Igokee je u tome što je tim sastavljen od velikog broja iskusnih igrača, dodatno pojačanih Nebojšom Joksimovićem. Čedomir Vitkovac odrađuje veoma bitne stvari koji se često ne vide kroz statistiku, Stevan Nađfeji ima evroligaško iskustvo. Mladen Pantić je imao sjajnu prošlu sezonu, dobro zna šta ga očekuje u Kragujevcu. Iako je klubu ovo debitantska sezona, igračima nije i ne smeju se potceniti".

Košarkaše Igokee u narednih sedam dana očekuju dve izuzetno teške gostujuće utakmice. Aleksandrovčani će prvo u subotu osjetiti kakva je atmosfera u Kragujevcu, dok će u šestom kolu pokazati šta znaju i podgoričkoj publici.

Trener Slobodan Klipa svestan iskušenja koja očekuju njegove igrače, ali nada se najboljem.

"Sada treba da pokažemo da smo pravi tim. Nikome nije lako da igra u Kragujevcu i Podgorici, pa neće ni nama biti, ali ne bojimo se", rekao je Klipa.

Šef stručnog štaba debitanta u NLB ligi dodaje da je sada maksimalno koncentrisan na duel sa Radničkim, a da će o Budućnosti razmišljati kada dođe vrijeme za to.

"Pobeda protiv Crvene zvezde nam je donela mir koji nam je bio preko potreban. Pre te utakmice smo osećali ogroman pritisak i sada je sve mnogo lakše. To, naravno, ne znači da ćemo u Kragujevcu igrati bez imperativa. Naprotiv, imamo kvalitetne igrače koji mogu da odigraju jednako kvalitetno kod kuće i na strani. Zato ćemo učiniti sve što je u našoj moći da savladamo Radnički", dodao je Klipa.

Amerikanac u redovima "Igosa", Lens Heris, zablistao je protiv Crvene zvezde, pa sada očekuje da sličnu partiju ponovi i u Kragujevcu.

"Još se navikavam na novu zemlju, klub i ligu, tako da mi treba malo vremena da pokažem koliko zaista vredim. Olimpiji sam ubacio dva poena, Zagrebu 10, Nimburku 15, pa Crvenoj zvezdi 20. Dakle, iz utakmice u utakmicu igram sve bolje, što me, svakako, raduje", istakao je Heris.

Košarkaš rođen u dalekom Misuriju (SAD) ne zna mnogo o narednom protivniku, ali vjeruje u dobar rezultat Igokee.

"Saigrači su mi ponešto rekli o Radničkom. Kažu da je neugodan domaćin, ali ne treba da se plašimo. Treba samo da odigramo onako kako znamo i neće biti problema".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički bez prava na grešku

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2010, 12:38

Košarkaši Radničkog u subotu od 19 časova u dvorani Jezero dočekuje Igokeu u meču 5. kola NLB lige. Kragujevčani posle slabog starta žele da pobedom nad Aleksandrovčanima povrate samopuzdanje.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.