NIJE SAMO TRADICIJA: Ovi BAKSUZI su NAJVEĆI aduti Olimpijakosa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE SAMO TRADICIJA: Ovi BAKSUZI su NAJVEĆI aduti Olimpijakosa (FOTO)

Kad su na parketu košarkaši Crvene zvezde po pravilu ne prolaze dobro.

Košarkaši Crvene zvezde u beogradskoj “Kombank areni” protiv Olimpijakosa igraju meč u kojem mogu da otvore vrata Top 8 Evrolige. Ukoliko savlada pirejski tim, srpski i regionalni šampion biće veoma blizu plasmana u plej-of elitnog takmičenja, iako će se do kraja ligaškog dela voditi žestoka borba za jedno od prvih osam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta na tabeli.

AKO BAČKA ISTUPI: Evo šta kažu PROPISI, ko će se radovati, a ko tugovati

NIJE VALJAO ZVEZDI: Sada se NAMEĆE Gvardioli i Sitiju! (FOTO)

Statistika pred duel sa bratskim klubom ne ide u prilog izabranicima Dejana Radonjića. Beogradski crveno-beli dosad ni jednom nisu uspeli da savladaju Olimpijakos u elitnom takmičenju, dok i sam pogled na sudijsku trojku navijačima Zvezde bora čelo, jer je jedan od arbitara Slovenac Damir Javor.

Odmah da razjasnimo, nije u pitanju nikakva teorija zavere, niti bilo šta slično, već najobičniji, ali veoma zanimljiv, statistički podatak, koji kaže da Zvezdini košarkaši nisu imali previše uspeha kada im je jedan od sudija na evroligaškom meču bio arbitar iz ABA lige.

Ove sezone sudije iz regionalnog takmičenja pet puta su delegirani za utakmice crveno-belih u elitnom takmičenju, iz kojih su Radonjićevi igrači samo jednom izašli kao pobednici, dok je skor crveno-belih sa ABA sudijama od prvog pojavljivanja u Evroligi jedna pobeda i sedam poraza. Interesantno je i to što je na svih pet ovosezonskih susreta jedan od arbitara bio Slovenac.

U porazu od Panatinaikosa u Atini (70:59), jedan od sudija bio je Sašo Petek, protiv Uniksa u Kazanju (65:62), u sudijskoj trojci bio je Matej Boltauzer, duel sa današnjim rivalom u Pireju (73:65) sudio je Saša Pukl, a isti arbitar bio je delegiran kada je u dvorani “Aleksandar Nikolić” savladan PAO (72:66), i kada je trijumf iz Beograda odneo Anadolu Efes (86:72).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.