NEVEROVATNA DRAMA U STOŽICAMA: Mitrović izborio produžetak, Cedevita nezaustavljiva u dodatnih pet minuta

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 18:14

NEVEROVATNA DRAMA U STOŽICAMA: Mitrović izborio produžetak, Cedevita nezaustavljiva u dodatnih pet minuta

Slovenački tim izborio majstoricu.

Košarkšai Cedevita Olimpije izborile su majstoricu u polufinalnoj seriji ABA lige pošto su posle produžetka u vrlo uzbudljivom meču savladali Crvenu zvezdu sa 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4) i izjednačili na 1:1.

Zvezda je odlično počela meč u Sloveniji pogodivši prvih pet šuteva za tri poena i brz ostigavši i do dvocifrene prednosti 19:7 u 5. minutu. Međutim, Cedevita Olimpija se brzo konsolidovala, Zvezeda je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubila par lopti i domaćin je do kraja deonice prišao na 29:24. Crveno-bele je stao šut za tri poena u drugoj deonici što je Cedevita iskoristila i malo po malo smanjivala prednost, da bi Edžam sa četiri vezana poena doneo prvo izjednačenje, a zatim Murić trojkom prvo vođstvo domaćinu u 16. minutu. Ipak, Cedevita nije uspela da zadrži vođstvo do poluvremena, pošto je Dobrić trojkom u poseldnjim sekundama doneo crveno-belima minimalnu prednost 44:43 na velikom odmoru.

THE END: @KKCedOL win the overtime thriller vs. @kkcrvenazvezda to tie the score in the series and force decisive Game 3. #ABAPlayoffs pic.twitter.com/kg6Ah3aP4Q

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 16, 2022

Zvezda je vrlo grzo u trećoj četvrtini izašla iz bonusa što je domaćin maksimalno koristio i često imao lake poene sa linije za slobodbna bacanja, dok ih je Zvezda promašivala na drugoj strani. Domaćin je imao prednost, da bi Lazić trojkom na kratko vratio Zvezdi prednost 52:50 u 26. minutu, ali je na kraju treće deonice Cedevita imala prednost 59:54. Pulen je doneo na strtu poslednje deonice osam poena prednosti 62:54 u 32. minutu, ali je Zvezda trojkama Dobrića i Voltersa prišla dva minuta kasnije na 64:62. Međutim, Zvezda naredna tri minuta nije postigla koš pa je domaćin otišao na 71:62 posle poena Omića u 37. minutu, da bi Holins i Ivanović vezali dve trojke i vratili neizvesnot u 38. minutu (71:68). Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je Dobrić pogodio dva bacanja za 74:73 četiri sekuinde pre kraja. Murić je takođe bio oba puta precizan i Cedevita je tri sekunde pre kraja imala 76:73. Ivanović je pokušao za tri i nije bio precizan, ali je Mitrović uhvatio ofanzivni skok i pogodio uz faul. Iako je semafor pokazao da je vreme isteklo kada je pogodio koš, sudije su dosudile da poeni važe i da će Mitrović imati dodatno slobodno bacanje, jer je vreme zaustavljeno u trenutku dosuđenog faula. Mitrović je pogodio i Zvezda je izborila produžetak u kojem je oduigrala vrlo loše, pa je Cedevita zasluženo izborila majstoricu.

CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4)

DVORANA: Stožice.

SUDIJE: Jovčić, Nedović, Dragojević.

GLEDALACA: 9.000.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 8, Ferel 11, Edžam 6, Murić 21, Ogust 9, Blažič 12, Hodžić, Ščuka, Omić 10, Dragić 11, Radovanović, Mulalić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 14, Davidovac 2, Mitrović 11, Lazić 5, Kalinić 9, Dobrić 15, Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić.

PRODUŽETAK

ČETVRTA ČETVRTINA

TREĆA ČETVRTINA

DRUGA ČETVRTINA

PRVA ČETVRTINA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pala u "Stožicama", Olimpija izborila majstoricu

Izvor: RTS, 16.Maj.2022

Crvena zvezda i Cedevita Olimpija igraće treći meč u polufinalnoj seriji ABA lige, pošto je slovenački tim, posle produžetka, savladao crveno-bele 88:80. Prethodno je Luka Mitrović na bajkovit način obezbedio produžetak Zvezdi, ali je Olimpija u dodatnih pet minuta bila neumoljiva. Majstorica...

Nastavak na RTS...

Zvezda i Cedevita Olimpija u ponedeljak igraju treći meč polufinala ABA lige

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2022, 12:50

Košarkaši Crvene zvezde igraće treći odlučujući meč polufinala ABA lige protiv Cedevita Olimpije u ponedeljak, 23. maja, saopštio je danas beogradski klub.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ABA liga oko meča Cedevite i Zvezde: Odluka sudija bila je ispravna

Izvor: B92, 17.Maj.2022

Upravni odbor ABA lige izašao je sa saopštenjem povodom odluke sudija u drugoj utakmici serije polufinala između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde...Susret je završen pobedom Cedevita Olimpije od 88:80, pa će se igrati "majstorica"...Čelnici regionalnog takmičlenja su želeli da razjasne situaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.