NAJBUČNIJI STADIONI U EVROPI: Marakana je jedina iz bivše Juge i to vrlo visoko kotirana

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 13:05

NAJBUČNIJI STADIONI U EVROPI: Marakana je jedina iz bivše Juge i to vrlo visoko kotirana

Čelna pozicija je za rezervisana za Dortmund.

Portal "Goal" je objavio rang listu 15 evropskih stadiona s najboljom atmosferom. Kao kriterijum uzeto je navijanje, odnosno buka koju stvaraju navijači, ali i koreografije koje priređuju.

Jedini stadion iz bivše Jugoslavije koji je upao u TOP 15 je beogradska Marakana. Stadion Crvene zvezde je smešten na šesto mesto.

TOP 15 timova sa najbučnijim stadionima u Evropi

1. Borusija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dortmund

2. Seltik

3. Galatasaraj

4. Liverpul

5. Besiktaš

6. Crvena zvezda

7. Marsej

8. Roma & Lacio

9. Sevilja

10. Napoli

11. Fejenord

12. Milan & Inter

13. PAOK Solun

14. Atletiko Madrid

15. Ajntraht Frankfurt

Najboljom atmosferom u Evropi proglašena je ona na stadionu Borusije Dortmund i to najviše zbog njegovog "Žutog zida", tribine koja prima 25 hiljada gledaoca. Stadion inače u susretima Bundeslige može da primi 81 hiljadu posetioca.

U top pet se nalaze drugoplasirani stadion Seltika, Nef (Galatasaraj), jedini engleski stadion u prvih 15 Enfild (Liverpul), i Vodafone Park (Bešiktaš).
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.