Morison: Igraću jako i pametno

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Okt.2011, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morison: Igraću jako i pametno

Euforija navijača Crvene zvezde Beograd koja traje od dolaska Nebojše Čovića i Svetislava Pešića rasplamsana je rušenjem Hemofarma na početku ABA lige.
Posle prvih par minuta nervoze i nešto lošijeg zagrađivanja svog koša, crveno-beli su pregazili Vrščane i na poluvreme otišli sa plus 20.

Najavljeni pad od strane Pešića, koji ga je ipak puno naljutio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dogodio se u nastavku, ali kada je Hemofarm pripretio sa nekoliko trojki Adam Morison je pokazao zašto je 2006. bio treći pik na draftu, kao i zbog čega su ga Lejkersi doveli u šampionsku ekipu.
Amerikanac je ubacio 23 poena uz odličan procenat šuta i sakupio 27 indeksnih poena. Zato i ne čudi zašto se u odjeku uspešne premijere najčešće čuje komentar – Zvezda ima odličnog stranca.
- Prošle sezone nisam igrao košarku zbog povrede, veoma sam uzbuđen što sam ponovo na parketu. Na svakom meču želim da igram jako i pametno. Navijači to cene – rekao je Morison.
Crveno-beli će već u utorak (18) istrčati na parket Morače.
- Imamo malo vremena za pripremu, ali sigurno ćemo ga maksimalno iskoristiti – zaključio je Adam Morison.
Crvena zvezda je premijeru završila sa čak sedmoricom igrača koji su imali dvocifreni indeks korisnosti (Čović, Ilić, Lazić, Radetić, Morison, Miluitinović i Popović) što najbolje govori o kvalitetu igre. Isto tako, 89 primljenih poena najbolje odslikava loš učinak u defanzivi koji, da bi se pobedilo, u Podgorici ne sme da se ponovi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.