More, Zvezdo, zgazi te Turke!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

More, Zvezdo, zgazi te Turke!

Ono što sve u Crvenoj zvezdi najviše brine jeste da li će Dejan Radonjić moći da računa na kompletan sastav u velikoj borbi koja predstoji. Tarens Kinzi je presedeo meč sa MZT, u utorak je odradio prvi trening posle kraće pauze zbog povrede, dok je Kvinsi Miler put Istanbula krenuo sa visokom temperaturom

Fenerbahče je ove sezone nedostižan nivo, druga dimenzija. Efes je još u prvoj utakmici bio zreo da padne na kolena, a posle rušenja Galatine tvrđave prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << došlo je vreme da Istanbul ponovo bude pokoren. Ovog puta na terenu Darušafake (19.30, TV Sportklub). 

Ono što sve u Crvenoj zvezdi najviše brine jeste da li će Dejan Radonjić moći da računa na kompletan sastav u velikoj borbi koja predstoji. Tarens Kinzi je presedeo meč sa MZT, u utorak je odradio prvi trening posle kraće pauze zbog povrede, dok je Kvinsi Miler put Istanbula krenuo sa visokom temperaturom. Ali, dozvola lekarskog tima da otputuje već unosi veliki optimizam.

Za košarkaše Crvene zvezde šesto kolo Top 16 faze Evrolige doneće možda i najnezgodnije gostovanje u ovom trenutku. Nezgodnije čak i od onih koja tek slede Unikahi, Fenerbahčeu, Lokomotivi i Cedeviti. Jer nakon poslednjeg evroligaškog uspeha nad Lokomotivom Jorgosa Barcokasa crveno-belima je po prvi put „nalepljena“ etiketa favorita na protivničkom terenu.

(SVE KVOTE ZA OVU UTAKMICU POGLEDAJTE OVDE)

Darušafaka je posle prvih pet rundi i dalje bez pobede, a prema nepisanim pravilima, klub koji bi čak mogao da počne da pakuje kofere i oprošta se od elite moraće da uzme meru bar jednom protivniku i oteža mu put do sledeće faze. A na Malom Kalemgedanu se nadaju da to neće biti oni. Trener Dejan Radonjić ima i drugačije razmišljanje.

"Ne razmišljamo o tome da li će oni nekome skinuti skalp ili ne, već razmišljamo isključivo o tome da su bili konkurentni u gotovo svim mečevima do sada, a pošto je rana faza takmičenja - oni mogu da se uključe u borbu za neko bolje mesto. Devet je kola do kraja, jedna utakmica menja sve, jedna pobeda u gostima, a ako se pogleda njihov sastav oni mogu ravnopravno da se bore za visok plasman i bolji rezultat", smatra trener Crvene zvezde.

Nakon dva vezana poraza u Top 16 Zvezda je nanizala tri vrlo velike i važne pobede i sebi tako drastično uvećala šanse da se izbori za prvo četvrtfinale EL u klupskoj istoriji. Zato bi susret sa Darušafakom mogao da bude i jedan od prelomnih. Mali istanbulski klub bio je prilično ubedljiv protiv Gazijantepa u domaćem prvenstvu pred dolazak Zvezde i tako prekinuo seriju od osam uzastopnih poraza u svim takmičenjima, odnosno tri vezana neuspeha kod kuće.

"Darušafaka ima sjajan tim i pojedince. Visokog je rejtinga ceo tim, ima čak i kvalitetnih igrača koji nisu u timu... Znamo da igramo protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i predstoji nam velika borba. Darušafaka ima izuzetno kvalitetnog trenera i ekspresno je prošla određene stepenike takmičenja i došla do Top 16 faze. Velika je to stvar za njih i znajući o kakvom kvalitetu se radi", ističe crnogorski strateg.

Ključ Zvezdine pobede, bez obzira da li će Miler igrati ili ne, leži u - odbrani. Pravoj, muškoj, armiranoj. Koja je donela tri vezane evroligaške pobede. Tokom ta tri uspeha crveno-beli su protivnicima dozvoljavali tek 67,3 poena po meču, što je izrazito mali broj poena ako se uzme da su protivnici bili Lokomotiva, Unikaha i Panatinaikos. Zvezda ima ogroman napadački potencijal, a kako je Darušafakina odbrana prilično labava, sa preko 90 primljenih poena u poslednje tri utakmice, šanse da se upiše novi trijumf rastu. Kako je i sam Nenad Krstić rekao u izjavi za naš sajt - hemije nema, previše je igrača u rotaciji, a ako Zvezda „stegne obruč“ oko rivala, pobeda je moguća.

Ako je Cedevita pre nepunih mesec dana mogla da slavi protiv Darušafake, zašto ne bi mogla i Zvezda? Tim Dejana Radonjića bio je na pragu velikog skalpa Efesu, a od tada crveno-beli podigli su nivo forme i igru, posebno u Evroligi, na vrlo visok nivo. Budu li igrali onako kako su to učinili protiv Unikahe i Lokomotive, ili Efesa u većem delu meča, Zvezda ima ozbiljne šanse da preskoči najžešću prepreku u ovom trenutku i posveti se ostalim obavezama.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.