Izvor: B92, 07.Mar.2024, 11:06

Monte Karlo Zvezdina poslednja stanica nade

Košarkaši Crvene zvezde utakmicom sa Monakom u gostima (19) započinju seriju teških utakmica u završnoj fazi takmičenja.

Crveno-beli idu na noge ekipi Saše Obradovića kao treći najslabiji tim lige sa učinkom od 10 pobeda i 17 poraza.

Priče o prolasku u doigravanje, sada, posle niza neuspeha, nemaju realne temelje, ali šanse da se i taj scenario desi postoje, doduše u domenu su teorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Problem za Zvezdu pred Monako su i povrede nekolicine igrača što dodatno komplikuje situaciju.

Trener Joanis Sferpulos na put nije poveo petoricu igrača: Miloša Teodosića, Nikolu Topića, Dejana Davidovca, Dalibora Ilića i Treja Tompkinsa, mada na raspolaganju ima dovoljan broj iskusnih igrača, da iznese meč sa favorizovanim domaćinom.

Kvalitet te grupe je, ipak, upitan.

Hanga, Bolomboj, Mitrović, Jago, Nedović, uz njih i Lazić, je sekstet na koji se Grk može osloniti i kada ih probudi u pola noći, njihov doprinos ove sezone nije sporan, ali šta je sa ostatkom tima?

Gilespi, Smart, Tobi, Lazarević...

Zvezda je od ove četvorice malo dobila ove sezone, gotovo ništa, i utisak koji prevladava je da postaju neupotrebljivi za ono što je Zvezdi potrebno. Tu su, verovatno, još ove sezone...

Sferopulos, jasno, nema previše kvalitetnih opcija u rotaciji, mogu se izbrojati na prste jedne ruke, posebno ih neće imati u Monte Karlu, gde bi pobeda Beograđana, kada se sagledaju sve okolnosti uoči meča, zaista bila veliko izenađenje.

Zvezdi nakon ovog gostovanja slede tri meča pred svojom publikom.

Biće to bolja prilika da se značajno popravi učinak u Evroligi mada su rivali takvi da ni bučan domaći teren, ni najjači sastav, ni Tompkins, ni sva sreća ovog sveta, ne garantuju pozitivan epilog i pobede u nizu.

U Beograd u naredna tri kola stižu sve sami kandidati za završni turnir, Makabi, Virtus i Panatinikos.

Zvezda je u fazi kada polako počinje da sumira učinjeno u Evroligi iako je ostalo da se odigra još sedam utakmica. Navijači su svesni da je i ova sezona promašaj.

Igrači su tu da ih razuvere. Imaju još prilike za tako nešto.

U Monaku će se videti i kakav je karakter ekipe kao i sposobnost da se u negativnom momentu odigra dobra utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.