Moćna Zvezda pred pauzu i Partizan!

Izvor: Mondo, 30.Avg.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćna Zvezda pred pauzu i Partizan!

Crvena zvezda ubedljivo pobedila u Lučanima u 8. kolu Superlige i pred "večiti derbi" ima pet bodova više od Partizana.

Pobeda za miran san pred "večiti derbi"!

Crvena zvezda čuva prvo mesto i sada ima 20 bodova, četiri više od Javora i pet od Partizana, koji ima i meč manje.

Crveno-beli će na krilima pet uzastopnih pobeda u Superligi dočekati prvo odmeravanje snaga sa najvećim rivalom i jednim pravim konkurentom u borbi za titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - Partizanom.

Zvezda je uspešno prebrodila teško gostovanje u Lučanima - 3:0 (0:0)! Strelci za beogradski sastav bili su Mičel Donald iz penala u 63, Vukašin Jovanović u 74. i Idan Vered u 87. minutu.

Uskoro opširnije...

MLADOST:Krznarić - Kitanovski, Živanović, Golemić, Lazevski - Alempijević - Lepović, Gavrić, Mijić - Milosavljević, Jovanović.

CRVENA ZVEZDA:Kahriman - Petković, Pavićević, Jovanović, Risić - Donald, Grujić - Vered, Katai, Plavšić - Vijeira.

TOK UTAKMICE:

Završeno je u Lučanima!

87' - GOOOL! Šta je uradio Izraelac Vered. Naređao je nekoliko igrača Mladosti i onda rutinski pogodio mrež. Vrlo lepo! 

83' - Vered postiže gol, a on je poništen zbog ofsajda kojeg, barem po televizijskom snimku, nije bilo!

75' - Grujić ima priliku da reši meč. Krznarić brani. Grujić izlazi, a umesto njega na terenu je Aleksandar Luković. Savo Pavićević mu predaje kapitensku traku.

74' - GOOOL! Vukašin Jovanović koristi veliku gužvu koja je nastala posle kornera. Mladi reprezentativac zabija loptu sa sedam-osam metara iza leđa odličnog Krznarića.



Izvor: YouTube

73' - Veliku priliku je sada imao Luka Jović, a Krznarić i ovu opasnost otklanja vrlo uspešno.

69'- Aleksandar Katai izlazi, a na terenu je Luka Jović.

- Nenad Milovanović ne može da se pomiri sa odlukom sudije Obradovića kada je svirao penal i isključio Živanovića. Navijači Zvezde vređaju trenera Mladosti!

- Penal je bio, crveni prestrogo pokazan!

63' - GOOOL! Donald je siguran sa bele tačke. Holanđanin je poslao Krznarića u jednu, a loptu u drugu stranu - 1:0!

62'- Penal za Zvezdu i crveni karton! Nema dilemu Srđan Obradović. Aleksandar Živanović je dobio direktan crveni karton. Penal je bio! Povukao je Živanović Vukašina Jovanovića.



Izvor: YouTube

61' - Žuti karton i za Nebojšu Gavrića.

60' - Mladost je opet bila u šesnaestercu Zvezde, Saša Jovanović je šutirao, ali pravo u Pavićevića. Nije bilo svejedno navijačima beogradskog kluba. MNa drugoj strani Sikimić je mogao bolje od povratne lopte za Kataija.

58' - Evo i opasnog napada Lučanaca. Golemić je dobio loptu na desnoj strani, ubacio je snažno u kazneni prostor, ali ispred Kahrimana nije bilo nikoga u plavom dresu da je skrene u mrežu Zvezde.

55' - Ofanziva Crvene zvezde ne jenjava. Traže crveno-beli prolaz pored guste odbrane Mladosti.

52' - Srđan Plavšić je gađao iz daljine pored gola. Za sada najbolja situacija za Zvezdu ispred gola Mladosti u nastavku utakmice. 

50' - Nema prilika u drugom poluvremenu.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Predrag Sikimić, nekadašnji napadač Voždovca, umesto Vijeire. Božović se odlučio da menja već posle 45 minuta.

Završeno je dinamično prvo poluvreme. Bilo je prilika na obe strane i za sada fale samo golovi. Zvezda je imala ofanzivu, ali nije imala rešenje za organizovanu odbranu Lučanaca. Domaćin je priliku čekao iz kontre. Ugo Vijeira je propustio idealnu šansu za crveno-bele.

45' - Krznarić je odličan! Zaustavio je opasan napad vicešampiona.

44' - Pali se reflektor (iako nije radio teren je bio super osvetljen), a pale se i baklje tamo gde su navijači Zvezde. Vijeira je imao novu priliku, nije ona bila idealna, ali jeste bilo opasno po gol Mladosti. Još dva minuta nadoknade.

42' - Ristić je prvi igrač Zvezde sa žutim kartonom.

39 - Sudija Obradović pokazuje i treći žuti karton za domaće. I Golemić je upisan.

36 - Nova velika prilika za crveno-bele. Katai je izveo korner, a Pavićević glavom tukao pored gola.

33' - Ugasio se reflektor, ali se igra. ma ih još tri. :) 

31' - Kamera je "uhvatila" nervoznog Božovića kako šeta pored klupe i odmahuje rukama.

30' - Mladost se oslobodila pritiska. Još uvek nema golova u Lučanima.

25' - Vijeira pokušava "levicom" - preko gola.

- Na polovini prvog dela Nenad Milovanović može da bude zadovoljan, jer njegovi igrači ispunjavaju dogovor iz svlačionice. Odlično se brane i vrlo su opasni iz kontre. Sa druge strane, Miodrag Božović, takođe, nema razloga da bude nezadovoljan. Zvezda je veoma agresivna i napada.

21' - Vrlo dinamično u Lučanima. Kahriman je pravovremenim istrčavanjem sprečio Sašu Jovanovića da ne postigne gol.

20' - Gavrić je očajno reagovao, a Vijeira ne koristi poklon. Nemanja Krznarić je bio sjajan kada se našao "oči u oči" sa Portugalcem. Otišao je Vijeira malo u desno, golman Mladosti zatvorio oba ugla i odbranio prvu veliku priliku za Zvezdu!

16' - Nova opasna situacija ispred gola Zvezde. Alempijević je šutirao, ostaje 0:0. Saša Jovanović je prošao po levoj strani, odigrao povratnu loptu za saigrača, ali nekadašnji fudbaler Čukaričkog, kome je meč protiv Beograđana debitantski u dresu Mladosti, ne koristi zicer.

14' - Zvezda ređa napade, vrlo je opasna, ali još uvek ne uspeva da napravi dobru šansu za gol. Odbrana Mladost za sada je dosta sigurna. Aleksandar Alempijević je drugi igrač na utakmici koga je sudija Obradović upisao u beležnicu.

8' - Vrlo opasan napad Mladosti, ali je odbrana Zvezda u poslednjem trenutku reagovala ispred Mijića , da nije domaćin bio imao situaciju jedan na jedan sa Damirom Kahrimanom.

7' - Miloš Lepović je prvi igrač na utakmici koji je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Veredom na sredini terena.

5' - Zvezda je preuzela sredinu terena i napada. Za sada nema prilika!

- Utakmica je počela!

- Igrači izlaze na teren, stadion je ispunjen do poslednjeg mesta! Zvezda ima veliku podršku sa tribina.

- Zvezda je u dosadašnjih 14 utakmica sa ekipom iz Lučana pobedila deset puta. Mladost samo jednom i to pre 18 godina.

- Utakmicu sudi Srđan Obradović.

- Mladost prvi put u istoriji dočekuje Crvenu zvezdu pod svetlima preflektora!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.