Ministarstvo pomaže u rešavanju sukoba

Izvor: RTS, 17.Sep.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pomaže u rešavanju sukoba

"Ministarstvo omladine i sporta spremno da posreduje u prevazilaženju problema između Crvene zvezde i Super lige", izjavio Predrag Peruničić, nadležni državni sekretar. Za eventualne probleme u grupi olimpijskih sportova nadležna je Arbitražna komisija Olimpijskog komiteta Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je danas da je Ministarstvo spremno da bude posrednik u prevazilaženju problema između rukometnog kluba Crvena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvezda i Super lige.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo omladine i sporta spremno je da pruži posredničku ulogu i "svaku vrstu asistencije u cilju prevazilaženja postojeće situacije".

"U tom smislu apelujem da se problem između Crvene zvezde i Super lige reši mirno i u što kraćem roku, u skladu sa postojećim propisima", rekao je Peruničić.

On je istakao da Ministarstvo omladine i sporta "prepoznaje nacionalne saveze kao nadležne za određeni sport, što je u ovom slučaju Rukometni savez Srbije".

Za eventualne probleme u grupi olimpijskih sportova nadležna je Arbitražna komisija Olimpijskog komiteta Srbije, a ukoliko se na tom nivou problemi ne reše, onda je nadležna Inspekcijska služba Ministarstva omladine i sporta.

Spor između rukometne Super lige i kluba nastao je kada je od sadašnjeg rukovodstva Crvene zvezde zatraženo da potpiše izjavu kojom prihvata ranija dugovanja.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo pomaže u sporu Zvezde i Super lige

Izvor: Akter, 17.Sep.2012

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je da je Ministarstvo spremno da bude posrednik u prevazilaženju problema između rukometnog kluba Crvena zvezda i Super lige

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.