Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 17:32

Milojević preuzima Rozenborg!

Bivši trener Crvene zvezde dobio ponudu najtrofejnijeg norveškog kluba

Dva dana pošto je završena sezona u Švedskoj, sa severa Evrope stižu vesti da srpski trener Miloš Milojević napustiti Hamarbi i preuzeti kormilo norveškog velikana Rozenborga.

Milojević je prošlog juna seo na kormilo Hamarbija koji je nekoliko dana pre toga osvojio prvi Kup Švedske u klupskoj istoriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U kvalifikacijama za Ligu konferencija je odmah eliminisao Maribor i Čukarički da bi u trećem kolu ispao od Bazela posle onog ludog prvog meča u Švedskoj u kojem je Milojevićev tim slavio 6:5. Hamarbi je sezonu u prvenstvu završio na petom mestu kao druga najefikasnija ekipa u ligi i opšti je utisak da je srpski trener odradio dobar posao.

Zato je i privukao pažnju norveškog velikana Rozneborga. Najtrofejniji norveški klub će se narednog vikenda nakon poslednjeg kola norveškog šampionata rastati sa iskusnim Ageom Hareideom koji odlazi u penziju.

Prvi pik Rozenborga je bio Kjetil Knutsen, aktuelni trener Bode Glimta ali on je poručio da ne želi da trenira klub iz Tronndajma i potom je pažnja usmerena ka Milojeviću. Njemu je dostavljena zvanična ponuda, a prema pisanju norveških i švedskih medija Rozenborg i srpski trener su u odmaklim pregovorima i sklopili su načelan dogovor.

Nemam komentar osim da Miloš ima ugovor u Hamarbiju“, rekao je danas Hamarbijev sportski direktor Jesper Janson.

Milojevićev ugovor u švedskom klubu traje do 2022. godine, Hamarbi bi ga rado zadržao ali norveški mediji pišu da je Rozenborg spreman da plati i obeštećenje kako bi osigurao transfer Miloša Milojevića. Pregovori dva kluba su u toku ali konačnog dogovora još nema. Ipak, norveški mediji su optimisti da će dve strane naći zajednički jezik i veruju da će Milojević biti novi trener Rozenborga.

Sa 26 titula nacionalnog prvaka, Rozenborg je ubedljivo najtrofejniji norveški kluba ali je već tri godine bez titule. U prethodne dve sezone su prvaci bili Molde i Bode, a ista dva kluba će narednog vikenda u poslednjem kolu odlučiti o šampionu za ovu sezonu.

Milojević je trenersku karijeru počeo na Islandu. Prvo kao asistent u u Vikinguru, a onda i kao glavni trener u istom klubu. Potom je na Islandu vodio i Breidablik da bi u švedski fudbal ušao kao trener u omladinskoj školi Mjalbija, pa pomoćni i na kraju glavni trener istog kluba. Mjalbi je uveo iz treće u prvu ligu i zaradio poziv Crvene zvezde gde je godinu i po dana bio pomoćnik Dejana Stankoviću i ostavio je jako dobar utisak na Marakani.

Odlazak na klupu Rozenborga bi bio najveći izazov u dosadašnjoj karijeri Miloša Milojevića.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.