Milojević: Videću da li ću uspeti da probudim Šerifa

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 17:26

Milojević: Videću da li ću uspeti da probudim Šerifa

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je pred meč sa Voždovcem koji crveno-beli igraju u subotu od 16:30 na našem najvećem stadionu.

Biće to prilika da se Zvezda revanšira "Zmajevima" za neočekivan poraz jesenas na Krovu.

Mnogo toga se promenilo od tada, trener više nije Bahar, nekolicina igrača je otišla, Zvezda ne igra Evropu, a komande je preuzeo Milojević.

Zvezda je sprovela pripreme na Kipru i prema rečima novog/starog trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad na ostrvu bio je uspešan, mada nije bilo pravih sparing utakmica.

"Dobro smo iskoristili vreme zajedno, pripreme su bile uspešne. Imali smo lepe uslove. jedini problem je što smo imali igrače na Afričkom i Azijskom kupu. Uradili smo sve što smo zacrtali. Svakako je trebalo više vremena, ali su momci uradili ono što smo želeli. Svesni smo stanja na tabeli, velikih očekivanja i svega što se dešavalo ove sezone, da rezultati nisu bili na zavidnom nivou i igrači željno isčekuju početak. Da pokažemo kvalitet i da se upustimo u veliku borbu do kraja. Nijedna utakmica neće biti laka, ali sam optimista".

Činjenica da je sa druge strane rival koji je pobedio crveno-bele jesenas dovoljan je znak za maksimalan fokus pred utakmicu.

"Voždovac je neugodan protivnik, od svih sem Partizana najmanje nam leži. Imamo motiva. U kontinuitetu ima izražen stil, filozofiju igre, sve su to mladi sposobni igrači i puni elana. Očekuje nas dobra i kvalitetna utakmica. Sigurno da neće biti ista utakmica kao prošle godine. Ne možemo da kažemo da će biti "kopi-pejst", protivnik jeste težak, uostalom kao i svi protivnici. Jednostavno, želim tako da razmišljam. Očekujem zahuhtavanje posle par kola, očekujem od mog tima da bude pravi, nemamo pravo na kiks i od prvog minuta moramo da krenemo u "fulu". U fudbalu se ne zna, ali nemamo pravo na grešku".

Zvezdin trener očekueje da vidi dobro popunjene tribine na koje će za ovu priliku moći da se uđe besplatno.

"Svesni smo trenutka, ali morate da bude fokusirani na igru. Veliki broj navijača biće na tribinama, ovi momci zaslužuju podršku. Kada znate da imate publiku, kada vas nose čak i kada ne možete. Sigurno će mi biti drago, ali ne vodim se emocijama zbog mog prvog meča u povratku".

Osrnuo se Milojević na sve što je zatekao sada u klubu, po povratku, i pokušao da uporedi sa svim onim što je bilo kada je radio u prvom mandatu.

"Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla infrastrukturno i organizaciono. Postoji skauting služba, prate se igrači širom sveta, jako sam srećan zbog toga. Marin i Mrkela odrađuju dobar deo posla... Ja sam trener, moj zadatak je da od igrača izvučem maksimum, srećan sam što Bukari nije prodat, ali isto tako sam svestan da sam u klubu koji živi od finansija. Probali smo u prelaznom roku da smanjimo broj igrača, ostavimo kostur i probali smo da napravimo roster da se svi igrači izbore i dobiju priliku".

Zbog povreda neće konkurisati startni bekovi Milan Rodić i Kosta Nedeljković, kao i Miloš Degenek.

"Imali smo problema, ali imamo igrače koji mogu da odgovore, prekomandovan je Radojević. Naše je dete, veliki je potencijal, samo da vidimo minutažu. Tu je i Mimović, dosta kvalitetan. Trudimo se kada dovodimo je da to bude igrač koji će praviti razliku. Živa stvar je prelazni rok, još traje, videćemo šta će biti do kraja... Rodić kuburi sa povredama, Kosta ima mali problem i neće biti u sastavu. Ne znam koliko duga će biti pauza".

Jedan od primarnih zadataka Milojevića i stručnog štaba biće da razigraju skupo plaćenog Šerifa Endiajea.

"Vreme će pokazati da li sam ga probudio. Na meni je da vratim svakog igrača. U razgovoru sa svima, u fudbalu se zaboravlja sve šta je bilo juče, bitno je danas i sutra. Normalan je pritisak u Zvezdi, niti Šerif prolazi prvi put, a veliku ulogu igra samopouzdanje. Kada ga nemate onda vas sputava da ne date maksimum i pravite greške. Šerif je dosta dobro radio, ništa posebno niti spektakularno u odnosu na druge. Daj Bože da mogu da uradim to čarobnim štapićem, ali ne, sve je rad. Da li smo uspeli ili ne, videćemo na kraju sezone, kaže Milojević.

On je dodao da će već od naredne utakmice u sastavu biti In-Bom Hvang i Žan-Filip Kraso posle reprezentativnih obaveza.

Dotakao se, za kraj, Uroša Sremčevića i Jovana Šljivića, momaka koji bi mogli da skrenu pažnju i urade ono što su Jovan Mijatović i Nedeljković.

"Zamena za Mijatović je Sremčević. Jako je interesantan i talentovan igrač. Konkuriše za igru, ne znam da li će igrati, ali može da se očekuje. Talentovan je i očekujem dosta od njega. Ne bih voleo da stavljamo teret na njega. Ne volim da pričam individualno o igračima. Jovan je odličan igrač, isto kao i Maksimović, Knežević i drugi mladi igrači. Nismo imali plejadu mladih igrača u mom prvom mandatu, mogu da igraju za omladince, Grafičar... To je blago i dobijaće šansu kada god bude moglo. Zvezda je dobro radila prethodnih šest meseci, veliki novac je došao u klub kroz dva transfera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.