Milojević: Neće biti copy-paste VIDEO

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 10:04

Milojević: Neće biti copy-paste VIDEO

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je razgovarao o povratku u Ljutice Bogdana.

Kako je rekao, odluka je bila laka.

"Nije mi trebalo puno vremena. Onog trenutka kada sam otišao, ostao sam u dobrim odnosima. Mi smo svi zvezdaši, u trenutku mog odlaska su ljudi u klubu znali da uvek mogu da računaju za mene. Mislim da sam to rekao na konferenciji, neko ko, kad god me Zvezda bude pozvala, kad god bude imala potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Vladanom Milojevićem", rekao je Milojević i ponovio ono što je rekao na predstavljanju na stadionu "Rajko Mitić":

"Mi smo u kontaktu, pričali smo... Ne naravno o temama koje se dešavaju u klubu, ali smo imali uvek kontakt. Ja sam samo potvrdio da sam tu, u ovom trenutku sam slobodan bez angažmana. Samo sam rekao ako vi smatrate da sam ja taj, nemam dilemu što se mene tiče. Zvezda se pita."

Ne očekuje lak posao.

"Ovo je za mene neki novi izazov. Kao trener ga uvek imate. Ne bih voleo da upoređujem vreme koje je prošlo, sigurno da je bilo teško. I ovo vreme će da bude teško. Bilo šta čovek da radi, on mora da nađe nove motive, iskustva i izazove. Ja sam neko ko poznaje sistem od Zvezde i znam šta se očekuje. Meni niko ne treba da objašnjava, tako da mogu odmah da prionem na posao", nastavio je šef struke crveno-belih.

Da li ga brine to što su sada očekivanja veća, nego kada je prvi put?

"Mene lično to ne opterećuje. Svaki izazov kod čoveka ili budi strah ili mu daje dodatnu energiju. To je za mene neki novi izazov. Ulazimo, pod znacima navoda, neku novu avanturu. Uveren sam da ne može da bude copy-paste. Niti smo mi isti, niti je Zvezda na tom nivou kao što je bila pre četiri godine. Ni igrači nisu. Zvezda je porasla za ove četiri godine. Nalazi se tamo gde, po meni, zaslužuje. Kad dođete do gore, pitate gde je granica? Mislim da je bitno da prvo napravimo konstantnost. Posle toga ljudske granice, to samo Bog zna."

Uporedio je te dve generacije.

"Vrlo malo stvari ima da su slične. Mi smo pravili novi tim. Zvezda nije imala toliko uspeha u Evropi, a onda se desila Lige Evrope. Onda se dešava da prezimimo u Evropi, što se nije dešavalo. A onda se desi Liga šampiona, gde smo kretali od prvog kola kvalifikacija. To je fascinantno, niko nije uspeo od prvog kola da se kvalifikuje. Svaka utakmica je bila na gol, neku šansu i vi ispadate. Uspeli smo u tome. Put do zvezda nije popločan cvećem. Nikad ne možemo da zaboravimo gde smo bili, ali mislim da je Zvezda sad na mnogo većem nivou. Svi su dobili benefite, od same omladinske škole i pozicije kluba na UEFA listi. Šta još može da se uradi, uvek može nešto da se napravi izazov. Sigurno je težnja i ove godine osvajanje šampionske titule i kupa i priprema za nove kvalifikacije", smatra Milojević.

Nije hteo da komentariše rad svog prethodnika.

"Ja nisam bio unutra. Nisam od trenera kritičara, niti volim to da pričam. Najlakše je sa strane kad si da kritikuješ i pričaš. Ja sam uvek uz moj klub i ovih šest meseci je Zvezda imala svoj plan i program da uradi. Dosta sam obavešten o onome o čemu treba. Ne bih to puno komentarisao. Ima tu i dobrih stvari koje su rađene. Na kraju je rezultat taj koji vas određuje", odlučan je Bahar.

Milojević će biti bez nekoliko igrača zbog Azijskog kupa i Kupa afričkih nacija.

"Imaćemo dosta igrača koji neće biti sa nama. Ako budu igrali polufinala i finala, ona će se igrati tamo negde oko 10,12. februara. Sa jedne strane bih voleo da osvoje titulu sa reprezentacijama, sa druge će neko doći ranije ako ne prođe grupu. Normalno, svaki trener bi želeo da ima igrače na pripremama", zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.