Milojević: Najvažnije je finale Kupa

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 17:03

Milojević: Najvažnije je finale Kupa

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je glavni cilj da se prođe u finale Kupa, kao i da igrači imaju motiv da osvoje treću uzastopnu "duplu krunu".

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u sredu od 18.30 u Bačkoj Topoli ekipi TSC-a, u polufinalu Kupa Srbije.

U drugom polufinalu se sastaju Vojvodina i Čukarički. Ukoliko se utakmice u regularnom toku završe nerešenim rezultatom, pitanje pobednika rešava se šutiranjem jedanaesteraca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<


"Očekujem dobar fudbal i otvorenu igru obe ekipe, uz želju da ponovimo našu partiju iz prethodnog meča i pobedimo, jer je upravo prolaz dalje najbitniji. Spremamo se i radimo kao da je to osnovni cilj. Većina igrača je spremna za meč, imamo malih problema sa virusom, ali ništa strašno"
, rekao je Milojević, preneo je klub.

Milojević je dodao da će TSC imati prednost domaćeg terena, i istakao da njegovi igrači moraju da se oslone na svoju igru.

"Znamo da će navijači doći i podržati nas. Verujem u to što radimo i u prolaz dalje", ocenio je on.

Zvezda je u četvrtfinalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila Napredak u Kruševcu, a trener crveno-belih ističe da se penali ne vežbaju dan pred utakmicu.

"Penali se ne vežbaju dan pred utakmicu, već stalno i na osnovu nekih principa gledamo šta i kako radimo, tako da znamo u skladu s tim ko može da bude izvođač, ako dođe do toga", dodao je on.

Poslednja dva duela protiv TSC-a obeležili su golovi Aleksandra Pešića i Osmana Bukarija, koji je u prvom kolu plej-ofa Super lige Srbije zabeležio het-trik.

"Ne bih se žalio da nastave da pogađaju, niti da sad prelome Ivanić (Mirko) ili Katai (Aleksandar). Bitno je samo da se odigra dobro i prođe, a to ko je strelac je sekundarno", istakao je on.

Trener Zvezde rekao je da je pred igračima veliki motiv, u vidu osvajanja treće vezane "duple krune".

"Veliki motiv, takva prilika se ne pruža često, a ova generacija je mnogo uradila za klub i sad mora da se pronađe i energija i motivacija i želja, te da se uloži poslednji atom snage i dođe do cilja. Time, aktuelna generacija bi se svrstala u sam krem istorije Crvene zvezde. Ipak, ne treba se opterećivati rekordima, već ići korak po korak. Želimo da odigramo dobro i prođemo, pa ćemo da vidimo dalje šta i kako", dodao je on.

Milojević je istakao da će Mirko Ivanić biti spreman i željan igre protiv TSC-a, kao i da će Gelor Kanga "biti pravi kada bude najpotrebnije".

"Kada je reč o Kangi, ne mislim da je ispao iz igre. Forma i lepota su prolazne stvari, ali forma može da se vrati, tako da će biti Kanga pravi kada to bude najpotrebnije, da li sutra ili, ako bog da, u finalu, ali normalno je da se oscilira. Ne mislim da je to drastično, samo je sve nas navikao na visok nivo igara, pa se možda zato čini da je u padu forme", ocenio je on.

Milojević je rekao da ne želi da otkrije da li će u sastavu biti Milan Rodić ili Irakli Azarov.

"Međutim, Azarov se diže, Rodić je malo ispao iz ritma, ali se vraća. Nije to jedina utakmica, svakako obojica trebaju Crvenoj zvezdi", dodao je on.

Trener Zvezde istakao je da meč sa TSC-om ne može da se poredi sa "večitim" derbijem.

"Znam i kao član stručnog štaba i sada kao šef kakav je pritisak pred derbi i smatram da to ništa ne donosi fudbalu. Možda je to zato što su Zvezda i Partizan jedini veliki rivali, i nije kao pre 35 godina da si imao više ekipa i bolji kvalitet fudbala, već je sve na 'život ili smrt', pa se bude u grču, dok je susret s TSC-om fudbalski u potpunosti. Bude lep ambijent, atmosfera, daje potpunu sliku", rekao je on i dodao da u derbiju uglavnom nema fudbala u drugom poluvremenu.

"Ipak, viđali smo i dobra prva poluvremena u susretu na 'JNA', pa i kod nas kad smo pobedili sa 1:0, to je model kako treba da izgleda. Treba strpljenja da to bude svih 90 minuta", istakao je on.

Milojević je pohvalio trenera TSC-a Žarka Lazetića, koji sa klubom iz Bačke Topole zauzima drugo mesto u Super ligi Srbije.

"Imamo odličan odnos, on radi dobar posao, ali sa svim kolegama sam takav, poštujem ih i pričam u superlativu, ne iz kurtoazije, već smatram da svi u datim okolnostima rade najbolje moguće. Lazetić ima kontinuitet i podršku, uz ideju koju je usadio u igrače, i to se vidi, da oni bez obzira na sastav, ne odstupaju od svoje filozofije, već je to dopadljivo. Želim mu najbolje u svakoj utakmici, osim protiv Zvezde", zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.