Milojević: Joveljić i Terzić uskoro nosioci igre

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Joveljić i Terzić uskoro nosioci igre

Fudbaleri Crvene zvezde će ugostiti ekipu Rada u subotu pd 19 časova, u okviru 12. kola Super lige Srbije. Na konferenciji za medije pred utakmicu govorio je Vladan Milojević, šef stručnog štaba crveno-belih.

Izabranici Vladana Milojevića su u sredu igrali utakmicu prvog kola Kupa Srbije protiv Dinama u Vranju i pobedom se plasirali u osminu finala, a strateg šampiona Srbije imao je samo reči hvale za narednog protivnika.

"Okrećemo se prvenstvu i susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza svojih reči. Čeka nas gradski derbi, imamo veliku želju da odbranimo titulu", rekao je Milojević.

Crvena zvezda od početka sezone igra u ritmu sreda-nedelja, a i kad na red dođe reprezentativna pauza pregršt igrača iz Ljutice Bogdana nema vremena za odmor jer predstavljaju svoje nacionalne timove. Zbog toga i ne čude sitni problemi sa povredama prvotimaca.

"Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema", kazao je kormilar tima sa "Marakane".

Dobrim partijama se ozbiljno nameću igrači iz omladinskog pogona.

"Joveljić i Terzić su igrači koji bi trebalo da u vrlo kratkom vremenskom periodu postanu nosioci Zvezdine igre, ne zato što su mladi već zato što zaista poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati", nahvalio je "Zvezdinu decu" šef struke crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde stiču veliko iskustvo igranjem protiv svetskih zvezda u Ligi šampiona, ali isto se može reći i za ceo stručni štab.

"Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim. Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da steknemo uvid u nove tendencije u fudbalu i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal", poručio je Milojević.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.