Milojević: Autoritet znanja, a ne diktatura i vređanje!

Izvor: N1 televizija, 12.Sep.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Autoritet znanja, a ne diktatura i vređanje!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević u intervjuu za Sportifico kaže da je uspešna komunikacija sa fudbalerima preduslov za vrhunske rezultate.

“Najvažnije je da igrač tačno zna šta se od njega traži – ako to ne zna, kako onda da bude siguran u sebe i psihički jak? Ako tačno zna zadatak, ostaje mu samo da se fokusira na njega i to je to. Nejasna uputstva donose haos u glavi, nelagodnost i, posledično, nevolje na terenu. A to se sve trenira, to su zahtevi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koje imam i na treningu“, kaže Milojević.

Vladimir Janković dugogodišnji je Milojevićev asistent, sa njime je sarađivao u Čukaričkom, Omoniji i Panionisu, kao i sada u Zvezdi.

“Igrači su svi različite ličnosti, različite psihologije – neko već ima porodicu, a neko ima 18 godina i tek je ušao u prvi tim. Njihovi pogledi na život sasvim su drugačiji i mi moramo da im pristupamo u skladu sa time. Za nekoga je utakmica uvek život ili smrt, za drugog je zabava. Posao stručnog štaba jeste da sve to uskladi – da svi imaju isti pristup utoliko da svi rade ono što se od njih očekuje i da budu u službi rezultata“, ističe Janković.

Osim o tome, Milojević i Janković dotakli su se brojnih tema, između ostalih i time kako su organizovani treninzi.

“Vežbamo koordinaciju, završnicu, tehničko-taktičko elemente, a istovremeno i snagu. Neki put trening postoji i na papiru, ali najčešće pravimo male kolegijume na dnevnom nivou u koje su uključeni i asistent Kosanović, trener golmana i ostatak stručnog štaba. Ne volim ništa da radim haotično i ad-hok, tako da je kod nas sve planski i prema unapred pripremljenom programu kako bismo to mogli i da realizujemo i posle ocenimo“, kaže Milojević za Sportifico i dodaje:

“Prilagodljivost je jedna od najpotrebnijih osobina – mora da postoji improvizacija, da vidimo kako se igrači osećaju, šta smo radili prethodnog dana itd. Vlada i ja smo u kontaktu 24 sata dnevno, on izuzetno oseća igrače i, ako on kaže da treba promeniti režim treninga za neki od narednih dana, to će se i dogoditi“.

https://t.co/GvsbazsCr5

Sportifico otkriva put uspeha trenerskog tandema @crvenazvezdafk Vladana Milojevića i Vladimira Jankovića #ProFeed
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.