Miloje bunker i to?

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 21:30

"Miloje bunker i to?"

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je na konferenciji za medije posle 172. "večitog" derbija.

Veliki rivali remizirali su (2:2) u 24. kolu Superlige Srbije.

Milojević se osvrnuo najpre na derbi u kojem su crveno-beli dominirali.

"Bila je lepa utakmica, dobar derbi. Atmosfera divna. Mislim da smo pružili dobru partiju. Što se tiče nas, da li sam zadovoljan rezultatom? Nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sigurno. Imali smo dobru igru. Imali smo protivnika koji je došao da se brani, da proba na kontranapad. To je legitimno. Hteli smo da kontrolišemo igru, imali smo dosta šansi. Videćete statistiku. Ovoliko šansi... Iz nepažnje smo primili golove. Na kraju smo dali samo dva gola. Jovanović je igrač utakmice. Odbranio je i što se brani i što se ne brani. Jedan derbi, 72-28 posed, šutevi 29-4. Šutevi u okviru 12-3. Blokirani šutevi u gol 8-1. Šutevi unutar kaznenog prostora 22-4. Hteo bih da kažem i na šta sam ponosan, atmosfera je bila fenomenalna. Navijačima veliko hvala. Grmelo je i sevalo, samo oni to znaju. Partizan je sa svojim navijačima koliko god su karata hteli, uzeli su. Veliko bravo za naš klub. Dosta je osporavan derbi. Igrači su probali da daju sve od sebe, dali su. Ako je neko trebalo da bude bliži pobedi, mi smo", rekao je Milojević

Potom je rešio da prokomentariše i sliku koja se stvara u javnosti da je titula nameštena.

"Taj scenario je već viđen. Dva puta kad pravite istu stvar. Otkako sam došao pravi se negativna atmosfera prema nama. Već viđena ista priča od pre nekoliko godina, da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da bu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku, pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Da je nama neko poklonio, dao, taj scenario je viđen. Ne znam šta će da bude na kraju. Bravo za naše navijače, moj klub. Borićemo se. Trenutno smo drugi. Ima još 40 bodova u igri. Srbija ima nešto da pruži. Srpski fudbal nije toliko loše kao što se predstavlja. Hajmo da gledamo pozitivne stvari. Čestitao bih mojim igračima na igri, borbi, zalaganju. Navijačima kapa dole. Od početka prvenstva stalno je neko osporavanje. Ja kao trener neću da dozvolim, odnosno da kažem svoje mišljenje. Kada neko ima, sve je pošteno, kad neko drugi... Vodi se neka kampanja da mi šta god da uradimo...", kazao je Vladan i dodao:

"Rekao sam da je ovo deja-vu. Ovo je viđeno. Pokušavam da pustim dokle će to da ide. Da nisam to rekao danas, opet bi bilo da je neko ugrožen. Kako je trebalo da bude žuti, crveni, penal... Kako opet sila boga ne moli. Ja ne znam šta je to. Ne plašim se da kažem da kažem da sam pogrešio, taktika, neka izmena. Najlakše je biti general posle utakmice. Postalo je da bude degutantno. Sve se širi i širi. Neću to da dozvolim. Svaki put kad bude bilo. Biću mnogo žešći. Pokušavam da vratim instituciju srpskog fudbala. Ovo je nešto nalepše što imamo. Da se ne bavimo drugim stvarima".

Partizan se oslonio na defanzivu.

"Ti momci koji su ovde, igrali su jedan, drugi derbi. Moraju da znaju zahteve kluba. Bitna mi je njihova reakcija. Uvek sam zadovoljan kada napravimo mnogo šansi. Sa druge strane, doći će golovi. Branio se Partizan. Za šta su došli, to su i uzeli. To je legitimno. Pročitao sam statistiku, ne da bih vas ubedio, ali to su činjenice. Napravili smo dve greške, imao je Partizan još jednu šansu. Videli ste model, svi hoćemo da igramo visoko, presing. Igračima se to sviđa. Prihvatili su, shvatili su. Ima još prostora za napredak".

Da li je ovo najbolja utakmica Zvezde pod Milojevićem u derbiju.

"Miloje bunker i to? Malo sam pokazao da možemo malo i da napadnemo, da se ne branimo. Šalu na stranu. Pravite na osnovu igrača koje imate. Pripremili smo utakmicu na pravi način. Uvek postoje detalji, greške, fudbal je živa igra. Probali smo da dominiramo, stvaramo šanse, dajemo golove. Kad dobijete i primite gol iz apsolutne kontrole, onda dobijete šok gol pred poluvreme. Onda drugo poluvreme, nezgodni trenuci... Golovi koji mogu mnogo da utiču na igru. Igrali smo do zadnjeg minuta, stvarali šanse. Partizan ima dobre igrače. Tako se završilo, idemo dalje".

Šampionska titula još nije odlučena.

"Tabela je takva kakva jeste. Ono što je bitno jeste da ima još šest utakmica u regularnom i još sedam u plej-ofu. Naše prvenstvo je zanimljivo izuzetno. Ima dobrih ekipa. Srbija daje dosta predstavnika u Evropi. Neće nigde biti lako. Nećemo gledati tabelu, već narednog protivnika", zaključio je Milojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.