Miler pod znakom pitanja

Izvor: Danas, 04.Feb.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler pod znakom pitanja

Pred košarkašima Crvene zvezde je nova velika utakmica koja bi mogla da jasnije trasira put u četvrtfinale Evrolige. Izabranici Dejana Radonjića večeras (19.30) gostuju turskoj Darušafaki, jedinom timu u Top 16 koji nema trijumf, ali daleko od toga da će biti lako na vrućem terenu. Međutim, o svemu će se pitati crveno-beli. Ako budu igrali svoju igru, koja je ove godine parirala evropskim velikanima, ne bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << dovoditi u pitanje trijumf protiv debitanta u takmičenju, ali debitanta sa visokim ciljevima.

                 

  Jedan od presudnih faktora može biti sprema Kvinsija Milera koji je uprkos visokoj temperaturu (nije igrao protiv MZT) otputovao u Tursku, ali ostaje da se vidi koliko se na njega može računati. S druge strane, Tarens Kinsi se potpuno oporavio od povrede, trenirao je pred put i sigurno će Radonjić moći da računa na kreatora igre.

- Situacija s Milerom je komplikovana, bio je pod visokom temperaturom i videćemo da li će igrati. U utorak (pred put u sredu rano ujutro) nije bilo dobro stanje. U svakom slučaju, ovo nije nimalo poželjna situacija, kakvoj smo se nadali pred odlazak za Tursku. S druge strane, Kinsi je odradio trening i biće spreman da igra. On je imao jednu lakšu povredu i nismo hteli da rizikujemo da se stanje pogorša (ostao na klupi protiv MZT), pa da možda ne odigra meč protiv Darušafake. On je sada zdrav i spreman i nadam se da će nam biti od velike koristi u Istanbulu - istakao je pred put trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kada je u pitanju samo odmeravanje snaga, strateg crveno-belih očekuje žestoku borbu sa sjajnim skupom pojedinaca, koje je ukomponovao odličan trener. Radonjić je svestan da Darušafaka nema bogatu istoriju, ali da njegovi momci moraju dati veliki napor ukoliko žele do pobede na još jednom gostovanju.

- Darušafaka ima sjajan tim. Znamo da igramo protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i predstoji nam velika borba. Ekspresno je prošla određene stepenike takmičenja i došla do Top 16 faze. Velika je to stvar za njih i znajući o kakvom kvalitetu se radi mi ne razmišljamo o tome da li će oni nekome skinuti skalp ili ne. Razmišljamo isključivo o tome da su bili konkurentni u gotovo svim mečevima do sada, a pošto je rana faza takmičenja oni mogu da se uključe u borbu za neko bolje mesto. Devet je kola do kraja, jedna utakmica menja sve, jedna pobeda u gostima, a ako se pogleda njihov sastav oni mogu ravnopravno da se bore za visok plasman - prizeman je Radonjić u najavama pred gostovanje u Istanbulu.

Tome u prilog govore imena koja nose dres večerašnjeg zvezdinog rivala. Tu su Gordon, Preldžić, Sloter, Vilbekin, Harangodija, Arslan, Erden i Milko Bjelica, dok je naknadno iz NBA lige stigao Aldemir. Zato će ključ biti dobra odbrana i kontrolisani napadi kako bi se Darušafaka omela u nameri da nametne svoj ritam. Da Zvezdi sigurno neće biti lako pokazuje dosadašnji učinak jednog od brojnih turskih predstavnika u koje se puno ulaže. U grupnoj fazi eliminisan je Makabi, a trijumf je izvojevan i protiv Laboral kuće. U Top 16 fazi Darušafaka ima svih pet poraza, ali je na nekoliko utakmica moglo biti drugačije, pre svega na gostovanju Panatinaikosu, odnosno kada su ugostili Fenerbahče. U svakom slučaju, Zvezda ima igrače koji mogu da pariraju, pod uslovom da se poslovično dobrom Majku Cirbesu pridruži spoljna linija koja dosta oscilira ove godine.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.