Mijat hteo u Zvezdu, ali joj nije bio potreban?!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijat hteo u Zvezdu, ali joj nije bio potreban?!

Veoma zanimljive detalje iz najslavnijeg Zvezdinog perioda izneo je dugogodišnji predsednik crveno-belih u intervjuu hrvatskom ''Jutarnjem listu''. Neki se tiču i Partizanovih legendi...

Zagrebački ''Jutarnji list'' objavio je opširan intervju sa legendom Crvene zvezde, jugoslovenskog i srpskog fudbala, Draganom Džajićem.

Razgovor je obavljen u Beogradu, na ''Marakani'', gde je Džajić evocirao uspomene na vreme kada je Crvena zvezda harala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropom.

Između ostalog, i ovoga puta je dosta govorio o Robertu Prosinečkom, načinu na koji je legendarni fudbaler prešao iz Dinama u Crvenu zvezdu i kako je na prvom treningu prepoznao njegov veliki talenat koji se nije smeo ispustiti.

Međutim, negde u tom periodu je, prema Džajićevim rečima i legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović mogao da se pridruži ekipi Crvene zvezde koja se popela na evropski tron. Ali...

''Imali smo ga na dlanu, ali imali smo Stojkovića, Prosinečkog i Savićevića. Prosinečki se odmah nametnuo i nije bilo sporno da mora igrati. Ali, javljeno nam je da Mijatović želi da dođe u Zvezdu...'', istakao je Džajić.

Slično je bilo i sa Zvonimirom Bobanom, koji je služio vojni rok u Beogradu. Ali, Džajić tvrdi da ni on tadašnjoj Zvezdi nije bio potreban.



''Bio je odličan fudbaler, ali nismo pokušavali, jer smo već imali formiranu ekipu. A mogli smo tada dovesti koga smo hteli. Ali, i Dinamo i Hajduk i Partizan su tada imali jake uprave. Da nije bilo rata, ne bi oni dopustili da se Zvezda šepuri po Europi. Rat je i nas prekinuo u mogućnosti da dva ili tri puta ne budemo evropski prvaci'',
smatra Džajić.

Međutim, postojala je takođe i mogućnost da Zvezda ostane bez Darka Pančeva, koga je Partizan jako želeo.

''I Partizan ga je imao na dlanu, supruga Ana je već bila otputovala u London po pare. Onda je seo sa mnom u kancelariju i nazvao ženu: ‘Ne diraj te pare u Londonu, idem u Zvezdu!’ Bila su takva vremena...'', otkriva Džajić.

Pohvalno se izrazio i o Miroslavu Ćiri Blaževiću, nazvao ga je trenerskom legendom jugoslovenskog fudbala i posebno apostrofirao treće mesto Hrvatske na Mondijalu 1998.

''Samo ga je nesreća odvojila od finala, a što bi bilo u finalu, sam Bog zna. Kako su Hrvati igrali to Svetsko prvenstvo, zaslužili su finale, a to je opet i Ćirina zasluga'', objašnjava Džajić.

Danas se dosta polemiše o formiranju regionalne lige na prostorima nekadašnje Jugoslavije, ali Džajić je razbio tu iluziju.

''Teško, vrlo teško, džabe pričamo po simpozijumima, nijedan predsednik kluba ne sme povući takav potez. I ne znam hoće li to večno trajati...?'', pita se Džajić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.