Mihajlović o saradnji sa Zvezdom i promociji ženskog sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović o saradnji sa Zvezdom i promociji ženskog sporta

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović potpisali su danas Sporazum o saradnji između ove dve institucije, a cilj je nastavak zajedničke saradnje u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama, ali i afirmacija ženskog sporta i boljeg položaja žena u društvu.

Mihajlovićeva je zahvalila Zvezdi što je prepoznala značaj borbe protiv rodno zasnovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasilja i prva se priključila ovoj društveno odgovornoj kampanji.

"Borba protiv nasilja nad ženama jedna je od tema na kojoj ćemo nastaviti da radimo zajedno, ali tu smo da pomognemo afirmaciju sporta među ženama i devojčicama. Hvala još jednom našem najtrofejnijem klubu koji se prvi priključio ovoj važnoj akciji", izjavila je Mihajlovićeva.

Svetozar Mijailović očekuje da će saradnja Zvezde i Koordinacionog tela suštinski doprineti da se društvo izbori sa problemom nasilja nad ženama.

"Žene su glavni deo društva, faktor koji će društvo činiti u budućnosti. Važno je što je Vlada Srbije osetila to i što čini napore da se rodna ravnopravnost unapredi. Sa zadovoljstvom se priključujemo ovakvim aktivnostima", rekao je Mijailović.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i FK Crvena zvezda započeli su saradnju prošle godine, kada je sa stadiona "Rajko Mitić" u okviru utakmice Lige Evrope poslata poruka "Stop nasilju nad ženama".

Transparent sa istom porukom našao se ove godine na svim utakmicama Lige šampiona koje je Crvena zvezda igrala u Beogradu.

Na taj način Koordinaciono telo i najtrofejniji srpski fudbalski klub poslali su jasnu poruku u Evropu i svet da je nasilje nad ženama nedopustivo.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.