Mia Ristić trijumfovala na terenima Crvene zvezde u UTR takmičenju

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 16:59

Mia Ristić trijumfovala na terenima Crvene zvezde u UTR takmičenju

Pregršt mečeva i kvalitetnog tenisa na terenima Crvene zvezde obeležilo je protekle dve nedelje.

Tokom njih su održana dva UTR turnira kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji sa ukupnim nagradnim fondom 200.000 evra

Dva od ukupno četiri UTR takmičenja, međunarodna profesionalna turnira za seniorke i seniore koja će u 2023. biti održana na čuvenim Zvedinim terenima u Beogradu ugostila su u svakoj nedelji od 40 takmičara iz 22 zemlje sveta, sa renkingom od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 300. mesta na WTA i ATP listama.

Prvi UTR turnir 2023. u Srbiji šampione je proglasio pre sedam dana, ova nedelja iznedrila je nove pobednike.

U ženskom finalu trijumfovala je Bili Džin King kup reprezentativka Srbije, 16-godišnja Mia Ristić koja je pre samo deset dana debitovala za Srbiju u Antaliji u ovom takmičenju gde je nanizala četiri pobede u singlu.

Na terenima Zvezde Mia je došla do drugog UTR trofeja u njenoj karijeri savladavši u finalu Rumunku Irinu Fetečeu 6:2, 7:6. Prethodni UTR turnir Mia je osvojila u Nišu 2022. godine.

Muško finale obeležio je sudar dva predstavnika Francuske Janaisa Laurena i Luku Pavlovića kome je ovo bilo drugo finale u dve nedelje UTR takmičenja na Zvezdi.

U oba finala je zaustavljen nap utu ka tronu, ovaj put bolji je bio Luaren 3:6, 6:0, 6:2.

Turnir se igrao po grupnom sistemu, pet grupa po četiri tenisera. Najbolji iz svake grupe ušao je u polufinalne duele.

Pehare je finalistima prvog UTR takmičenja u 2023. u Beogradu, na čuvenom terenu gde je Novak 2003. podigao profi prvenac, uručio direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

"Čestitam našoj reprezentativki Ristić koja je i ovde na UTR takmičenju pokazala da je jedan od najvećih teniskih talenata i potencijala na svetu, da će brzo biti u samom svetskom vrhu i izetno nam je drago da će pamtiti ovaj turnir kao jedan lep trijumf na putu ka svetskom tronu u profi konkurenciji. Ponosni smo na sve što je učinjeno u protekle dve nedelje u našoj Zvezdi. Iako je samo tri dana pre početka prvog UTR turnira 2023. pao sneg i poklopio sve terene na kojima su se igrali turniri, nismo posustali. Razomtrili smo sve opcije i krenuli u reševanje tih novonastalih okolnosti usled vremenskih neprilika. Već prvog dana takmičenja, nakon prvih mečeva videli smo da smo uspeli i da ćemo na terenima Zvezde imati dve nedelje izuzetno kvalitetnog tenisa i turnire kojima ćemo se ponositi. Čestitam pobednicima, ali i svim takmičarima koji su pokazali da se izuzetan tenis igra i na turnirima koji nisu ATP ili WTA, da tenis ima budućnost i da njegov sjaj nikada ne jenjava. Zvezda je položila još jedan organizacioni ispit, sada se okrećemo besplatnim školicama tenisa tokom leta, kao i turnirima za najmlađe uzraste. Spremamo za leto brojna takmičarska iznenađenja, jer Zvezda je uvek bila gigant u kojoj su se kalila nova, kasnije velika imena svetske teniske scene, radimo predano na tome da tu tradiciju nastavimo i da uvek pomeramo granice”, istakao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mia Ristić trijumfovala na terenima Crvene zvezde u UTR takmičenju!

Izvor: HotSport.rs, 24.Apr.2023

Sjajan tenis viđen je na terenima TK Crvena zvezda Pregršt mečeva i kvalitetnog tenisa na terenima Crvene zvezde obeležilo je protekle dve nedelje tokom kojih su održana dva UTR turnira kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji sa ukupnim nagradnim fondom 200.000 evra. Dva od ukupno četiri UTR...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.