Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 10:40

Metalac siguran, trener i direktor još čekaju ugovore

Završetkom sezone Lazetiću i Leontijeviću ističe saradnja sa klubom iz Gornjeg Milanovca

Bezbrižni dani u Gornjem Milanovcu. Dok pola lige strepi za opstanak, Metalac je na sigurnom, u gornjoj polovini tabele. Možda bodovno nije toliko daleko od opasne zone, ali je suštinski obezbedio da se i u narednoj sezoni druži sa najboljim srpskim klubovima, bez obzira na ishod današnjeg susreta sa Novim Pazarom (13.30) i gostovanja Crvenoj zvezdi naredne srede.

Milanovčani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su prebacili „kotu 50“, osvojili najviše bodova u istoriji kluba kad je u pitanju takmičenje elitnog ranga, najbolje su plasiran tim od sva četiri pridošla iz Prve lige (OFK Bačka i Zlatibor već ispali, Novi Pazar je granici) i opšte je mišljenje da su generatori uspeha Žarko Lazetić i Bojan Leontijević. Atipično za malu sredinu, a pohvalno za velikim problemima ophrvani srpski fudbal, šef stručnog štaba i sportski direktor formirali su ekipu koja odudara od šablona i čija izdanja su skrenula pažnju pasioniranih ljubitelja Superlige.

Posle godinu dana saradnje nalaze se na nekoj vrsti vetrometine, jer im ugovori ističu, a novih – nema. Još.

Možda baš poslednji rezultati, poput pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu ili trojka protiv zahuktalog Rada, predstavljaju ličnu kartu dvojca iz sportskog sektora i najbolju preporuku upravi kakav potez bi trebalo da povuče u nadolazećim danima.

Razloga je više. Metalac je u gornjem delu tabele. Afirmiše mlade igrače. Jedan je od retkih klubova koji je doskočio „bonusima“ tako što ih ima više od dve trećine i kadru. Afirmisao je neke od mladih (Jovan Vlalukin) ili omladinskih reprezentativaca Srbije (Matija Premović), dao šansu Mbongu Prestižu da stigne do A selekcije Konga, vratio na mapu momke za koje se mislilo da su im karijere na nizbrdici (Jovan Kokir, Savo Arambašić), u Gornjem Milanovcu odoleo srpskim predstavnicima u kvalifikacijama za Ligu konferencija (Partizanu, Vojvodini i Čukaričkom)....

Na sve to, igrao je prepozantljiv fudbal.

Zasluge se pripisuju igračima, jer će svaki sportski radnik njih staviti u prvi plan. Opravdano. Samo, neko je te momke doveo u Gornji Milanovac i učinio ih boljima nego što su bili. Zato ostanak Žarka Lazetića (najavljeno da bi trebalo da potpiše do 2026) i Bojana Leontijevića predstavlja prvi radni zadatak čelnika Metalca na prelazu između dve sezone.

Pogotovo što se šuška da obojicu traže drugi klubovi. Čak i inostrani.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.