Menhengladbah zbog Zvezde dobio Beogradsku ulicu

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menhengladbah zbog Zvezde dobio Beogradsku ulicu

Gradski oci nemačkog grada Mehengladbah odlučili su da četiri ulice u tom mestu ponesu imena gradova u kojima je tamošnji klub, Borusija napravila najveće evropske uspehe.

Tako će i „komad asfalta“ koji se nalazi sa severne strane Nordparka poneti ime glavnog grada Srbije, u kome su 1979. godine koplja u finalu Kupa UEFA ukrstili Crvena zvezda i Borusija.
U prvom meču u Beogradu, rezultat je bio 1:1, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da bi golom sa bele tačke u revanšu 23. maja Nemci slavili sa 1:0 i osvojili trofej.
Ovu informaciju čuli su i u ekspediciji našeg kluba koja se nalazi na pripremama u Turskoj.
Prijatnom sam iznenađenen vešću da će ulica u jednom nemačkom gradu nositi ime „Beogradska”. To je još jedan pokazatelj veličine Crvene zvezde, i dokaz da naš klub decenijama unazad promoviše na najbolji način naš glavni grad i zemlju. Trudićemo se da tako bude i ubuduće – izjavio je predsednik Vladan Lukić iz Antalije.
Podsećamo da su Nemci do remija u Beogradu te 1979. stigli autogolom, da bi u revanšu na samom kraju utakmice sudija Mikeloti bio u glavnoj ulozi dosudivši u najmanju ruku sumnjiv jedanaesterac za domaćina, koji je ispostaviće se bio ključan momenat meča.
Na taj način sjajna generacija predvođena Vladimirom Petrovićem-Pižonom, Duletom Savićem, Milošem Šestićem i ostalima sudijskom nepravdom bila je sprečena da osvoji svoj prvi veliki evropski trofej.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Menhengladbah zbog Zvezde dobio Beogradsku ulicu

Izvor: Utakmica.rs, 05.Feb.2012

Kako prenosi sajt Crvene zvezde, gradski oci nemačkog grada Mehengladbaha odlučili su da četiri ulice u tom mestu ponesu imena gradova u kojima je tamošnji klub, Borusija napravila najveće evropske uspehe. Tako će i "komad asfalta" koji se nalazi sa...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.