Marko Tejić prešao iz juniorskog pogona u prvi tim Crvene zvezde Telekom

Izvor: Blic, 08.Avg.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Tejić prešao iz juniorskog pogona u prvi tim Crvene zvezde Telekom

Stopama Nikole Rebića, Brane Đukanovića, Marka Gudurića, Petra Vorkapića krenuo je još jedan veoma talentovani junior Crvene zvezde Telekom, Marko Tejić: jedan od predvodnika veoma talentovane generacije Zvezdinih košarkaša rođenih 1995. godine potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima i to četvorogišnji.

"Mnogo sam srećan. Ovo je nešto najbolje što može da se desi mladom igraču. Kao klinac treniraš i maštaš da ćeš jednog dana potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugovor i postati profesionalac. Ja sam svoj san ostvario. Sada mi predstoji naporan rad. Sa ostvarenjem prvog cilja pred sebe sam postavio novi, a to je da se što pre nametnem i zaslužim mesto u prvom timu Crvene zvezde. Biće veoma teško, jer je konkurencija žestoka, ali samo zdrava konkurencija može da donese kvalitet", započeo je svoju priču Tejić u intervjuu za internet sajt crveno-belih.

Odluku da počne da igra košarku doneo je kao veoma mali, sa samo sedam godina:

"Bilo je to 2002. godine. Moj otac je takođe igrao košarku. Gledao sam njega kako igra i često sam se sa njim motao po terenu, sve to mi se jako sviđalo. Međutim, presudno je bilo Svetsko prvenstvo u Indijanopolisu. Naša reprezentacija je te godine osvojila titulu prvaka sveta. Noću sam gledao sve utakmice naše reprezentacije i kada smo osvojili zlato silno sam želeo da i ja zaigram košarku", kaže novi Zvezdin prvotimac.

Od tada, Tejić se nije odvajao od košarkaške lopte:

"Otac mi je napravio koš koji i danas stoji u Užicu, mestu u kom sam se rodio i odrastao. Bukvalno sam se svaki dan igrao na tom košu bez obzira na vremenske uslove. Ništa nije moglo da me spreči. Jedva sam čekao da idem na treninge, a svaki slobodan trenutak sam koristio da šutiram ili igram basket sa drugovima iz škole".

Velika posvećenost se isplatila Marku Tejiću koji je 2008. došao u Beograd. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije. Sa juniorima Crvene zvezde dva puta je osvojio Evroligin kvalifikacioni turnir, bio je MVP turnira Trofej Beograda, učestvovao je na prestižnom kampu u Moskvi „Košarka bez granica“...

"Utakmica koja mi je ostala posebno u sećanju je kada sam kao kadet igrao protiv Partizana. Pobedili smo u veoma uzbudljivoj utakmici, a ja sam imao odličan učinak. Postigao sam 21 poen, imao sam 10 skokova, osam blokada i šest asistencija. Sećam se da sam trojke šutirao 5/6. To je partija koju i danas pamtim i nadam se da ću je nekad ponoviti u prvom timu Zvezde", rekao je Tejić.

Zbog problema sa povredom ovog leta nije igrao u reprezentaciji iako je bio na spisku juniorske i selekcije do 19 godina:

"Žao mi je što sam propustio učešće u reprezentaciji, ali najvažnije mi je sada da sam se uspešno oporavio. Lagano sam počeo da treniram i uskoro bi trebalo da budem u punom pogonu", kaže novi Zvezdin član prvog tima.

Tejić je sa još šestoricom igrača iz omladinskog pogona trenutno priključen treninzima prvog tima:

"Osećaj je fenomenalan. Tek je početak priprema, pravi napori nam tek predstoje, ali trudim se da ispunim sve zahteve renera Dejana Radonjića. Sa njim sam imao prilike nedavno da radim u Budvi. Rebić, Ristić, Gudurić i ja smo se sa njim tamo upoznali i postepeno uvodili u način rada prvog tima. Bilo je izvanredno iskustvo, a trener Radonjić je na nas ostavio izvanredan učinak. Tamo smo trenirali po tri sata dnevno, dva sata u teretani, potom u sali. Siguran sam da će nam ti treninzi mnogo značiti".

Iako je postao profesionalac Tejić još pohađa srednju školu:

"Četvrta sam godina Koledža, prve sportske košarkaške gimnazije. Način nastave koji nam je prilagođen mi u potpunosti odgovora i to mi mnogo znači. Razmišljam o nastavku školovanja i trenutno sam najbliži odluci da upišem DIF", zaključio je Tejić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Marko Tejić prešao iz juniorskog pogona u prvi tim Crvene zvezde Telekom

Izvor: Dzungla.org, 08.Avg.2013

Stopama Nikole Rebića, Brane Đukanovića, Marka Gudurića, Petra Vorkapića krenuo je još jedan veoma talentovani junior Crvene zvezde Telekom, Marko Tejić: jedan od predvodnika veoma talentovane generacije Zvezdinih košarkaša rođenih 1995. godine potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.