Marjanović je rovit, Jović verovatno ne igra: Šampioni moraju da rade teške stvari!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović je rovit, Jović verovatno ne igra: Šampioni moraju da rade teške stvari!

Gotovo je izvesno da plejmejker crveno-belih ponovo neće biti na parketu...

"Čelični" Maik Cirbes doneo je košarkašima Crvene zvezde veliku prednost na startu finalne serije plej-ofa Superlige, a crveno-beli u dobrom raspoloženju, ali ponovo desetkovani dočekuju novi okršaj sa Partizanom i jedan od prelomnih okršaja u poteri za šampionskim peharom. Trenutno stanje je sledeće - Boban Marjanović je i dalje rovit i biće na terenu, Stefan Jović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teško...

"Danas je tako, videćemo kako će biti do početka meča. U prilici smo da razmišljamo od dana do dana. iz današnje perspektive to će izgledati tako, da će Marjanović biti u sastavu, Jović verovatno ne. Nerealno je očekivati da njih dvojica budu spremniji da igraju kvalitetnije nego što je to bio slučaj u prvom meču", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Strateg crveno-belih osvrnuo se još jednom na dešavanja iz prvog susreta, kada je Zvezda rutinski slavila.

"Uspeli smo da budenmo bolji na terenu i povedemo sa 1:0 u finalu. Drugi meč igra se pred navijačima Partizana, jasno je da će im dati veliku poršku. Partizan će dati sve od sebe da dobije meč i osvoji još jednu titulu. Da bi se situacija desila u suprotnom smeru moramo da pokažemo kvalitet, iskustvo i da dobrom igrom dođemo do pobede, a jasno je da neće biti lako", dodao je Radonjić i nastavio:

"Nismo u prilici da igramo u najjačem sasatvu, imamo identični problem kao i u prvoj utakmici, zato svi koji budu bili na terenu moraće da daju maksimum kako bismo još jednom dobrom partijom došli do pobede".

Još i pre prvog susreta, a posebno nakon pobede u petak uveče stvorila se slika da je Crvena zvezda apsolutni favorit u ovoj seriji, na šta je Radonjić uzvratio.

"Situacija je bila slična i u polufinalu Jadranske lige, u prvom meču smo mi bili favoriti, a kad je Partizan napravio brejk sve se promenilo. Zato mi moramo da nađemo model kojim ćemo moći da pariramo jedinom prvaku Srbije do sada. Samo to govori o težini našeg zadatka".

Trener šampiona Jadranske lige još jednom je ponovio koliko je teško igrati u situaciji kada dva reprezentativca nisu u punoj snazi.

"Bilo bi lakše da imamo u rotaciji i Marjanovića i Jovića. U prvom meču bilo je potrebno prisustvo još jednog spoljnog igrača, odnosno Stefana, koji bi nam jako značio u serijama koje su bile prisutne. S druge strane, svi znamo šta je sve prikazao Boban ove sezone, ali igrači su dali sve od sebe da posle toliko odigranih utakmica opet budu na zadovoljavajućem nivou. Morate da budete zadovoljni posle svega toga. Šampioni moraju da rade teške stvari".

Radonjić je posebno istakao značaj Maika Cirbesa, koji je na više nego adekvatan način odmenio Marjanovića i doprineo tome da se odsustvo najboljeg centra Evrope praktično i ne oseti.

Druga utakmica finala plej-ofa na programu je u ponedeljak od 21 čas, a domaćin je Partizan.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Radonjić: Šampioni rade teške stvari

Izvor: Mondo, 14.Jun.2015

Trener Crvene zvezde Telekom kaže da će ekipa ući u drugi finalni meč plej-ofa sa istim hendikepima kao u petak...Radonja..Boban Marjanović "rovit", Stefan Jović i dalje nespreman!..Crveno-beli su kao domaćini došli do vođstva od 1:0, a u ponedeljak od 21.00 pokušaće da izdrže verovatno najjači...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.