Marić: Zvezdi ne pretimo, nadamo se

Izvor: Mondo, 21.Mar.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Zvezdi ne pretimo, nadamo se

Trener Novog Pazara Zoran Marić uveren je da će njegov tim namučiti lidera Superlige u odloženom duelu 26. kola

Foto: MN Press

Novi Pazar nije u prilici da preti Crvenoj zvezdi pred odloženi duel 26. kola Superlige, ali veruju da mogu dobro da odigraju.

"Ne možemo da pretimo, ali imamo pravo na nadu. Obaveza je da na domaćem terenu probamo da prekinemo njihov niz, nadam se samo da kiša neće pokvariti teren. Rasterećem sam, imam puno poverenje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << moje igrače i sigurno je da ćemo, ako ne pobediti, onda dobro namučiti Crvenu zvezdu", rekao je trener Pazaraca Zoran Marić na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda je vodeća na tabeli sa 74 boda i izjednačila je klupski rekord od 23 uzastopne pobede, dok je Novi Pazar na 12. mestu sa 27 bodova.

"Nastojaće da obore rekord po broju vezanih pobeda, imaju dobar tim i kvalitetne pojednice. Mi, opet, ne možemo da se pohvalimo nekim učinkom, posebno na planu realizacije. Ipak, u Nišu smo odigrali najbolje otkako sam uz ekipu", ocenio je Marić.

Strateg Novog Pazara zna kako se treba suprotstaviti crveno-belima.

"Pokušaćemo da budemo kompaktni i agresivni, da pariramo i ne pravimo prekide u zoni šuta. Tražićemo šansu u tranziciji, ali kako god taktički i timski da odigrate na kraju je situacija 'jedan na jedan', gde se pravi razlika".

Trener Pazara neće moća da računa na Irfana Vusljanina, koji nije u kombinaciji zbog povišene temperature, dok je iz istog razloga Jovica Vasilić propustio nekoliko treninga.

"O Vasilićevom nastupu odlučiću neposredno pre utakmice. Sigurno je da ćemo ponovo igrati s dvojicom napadača, što sam forsirao i na početku priprema. Promena formacije u prethodnom meču s Radničkim me ohrabruje, pošto u sistemu 4-2-3-1 nismo bili toliko opasni. Naravno, svaka novina zahteva određeni period adaptacije", istakao je Marić.

On je rekao da bi bio zadovoljan ako bi njegova ekipa izvukla remi.

"Bilo bi neskromno da posle ovoliko njihovih pobeda kažem da sam nezadovoljan bodom", kazao je Marić.

Vezista Novopazaraca Amer Osmanagić naglasio je da njegova ekipamora da iskoristi svaku od malobrojnih grešaka rivala.

"Motiv više je to što nam dolazi najbolji tim u ligi. Posebna je atmosfera, oseća se to u svalčionici, ali i u gradu. To daje neku draž. S druge strane, svaka utakmica nosi tri boda i to je najvažnije. Imaćemo šansu ako budemo koncentrisani, ako odigramo na visokom nivou i iskoristimo njihove greške, kojih prave veoma malo", rekao je Osmanagić i ocenio da Zvezda nema zvezde.

"Njihov ofanzivni trio daje golove i beleži asistencije, ostali se toliko ne ističu brojkama. Nemaju, ipak, velikih zvezda u timu, već prednjači jak kolektiv", ocenio je Osmanagić.

Odloženi meč između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u utorak od 15 časova na Gradskom stadionu, a na tribinama se očekuje i prisustvo 500 navijača crveno-belih.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.