“Marakana” ne pamti boljih pola sata fudbala u 21. veku

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 22:44

“Marakana” ne pamti boljih pola sata fudbala u 21. veku

Istina, utakmica je prijateljska, gosti iz Firence nisu bili preterano zainteresovani, ali to nikako ne bi smelo da umanji neverovatnih pola sata Crvene zvezde.

Aktuelni šampion Srbije pregazio je Fiorentinu 5:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj na punom stadionu “Rajko Mitić”.

Da stvar bude impresivnija, crveno-beli su pet golova postigli za samo 27 minuta igre, što samo govori o velikoj želji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i umeću izabranika Baraka Bahara.

Ono što se videlo na turniru u Rusiji, kao i na drugim prijateljskim utakmicama, nije slučajnost i to meč protiv Viole samo potvrđuje.

Zvezda igra, konkretan, a opet i atraktivsn fudbal u kom nema mnogo filozofiranja i u kom svaki fudbaler jake dobro zna svoju ulogu.

Da je motivacija i želja na nivou videlo se na startu kada je Piter Olajinka ukrao loptu zadnjoj liniji protivnika, nakon čega je smestio u mrežu. Nije se radilo o umeću, o majstoriji, već samo o želji.

Nošena upravo tom energijom kojom su bili zaraženi svi starteri, Zvezda je ubacila u blender rivala i krenula da ga melje.

Kod drugog gola, koji je pao samo dva minuta posle prvog, videli smo ubitačnu kombinaciju u kojoj je glavni protagonista bio Žan Filip Kraso.

Ivanić je povukao loptu, zatim je dodao do Krasoa koji je prijemom, u stilu najboljih napadača, izbacio rivala i zatim snažnim udarcem pogodio za erupciju “Marakane”.

Desna strana, po kojoj je neumorno špartao Osman Bukari, funkcionisala je besprekorno, a kada se na to doda i inspirasani Kings Kangva onda posle 14 minuta igra na semaforu imate 3:0.

Strelac gola bio je, takođe odlični, Mirko Ivanić. Probudio je Bahar u Ivaniću ono što je uspeo i Dejan Stanković, te je dobio onog igrača koji je ne tako davno briljirao na San Siru.

U Stefanu Mitroviću Zvezda ima dijamant, driblinzima je mamio osmehe publike, a da je imao malo sreće mogao je da se upiše u listu strelaca.

A, ako u Mitroviću ima dijamant, onda u Stameniću ima dragulj. Kako kontroliše sredinu terena, kojom racionalnošću donosi odluke – da mu pozavide mnogo iskusniji evropski veznjaci.

Zvezda je nastavila da gazi, a do četvrtog gola stigla je u 23. minutu. Olajinka se našao na pravom mestu i povisio za 4:0. Neviđene scene dešavale su se na “Mitiću”.

Već se videlo da će ovo biti nezaboravno veče, a upotpunio ga je Bukari – golom iz penala u 27. minuta (5:0).

Ponavljamo, jeste prijateljska, jeste Fiorentina previše opušteno ušla u duel, ali dati pet golova standardnoj ekipi Serije A… veliko bravo.

Mogla je Zvezda do kraja poluvremena, odnosno utakmice dati još koji gol, ali zaustavila se na ovih pet iz prvih 27 minuta.

Bahar je u drugom poluvremenu dao šansu i mladima, Nedeljković, Mijatović, Lučić… igrali su tako da intenzitet nije pao nimalo.

Zvezda verovatno prvi put u 21. veku izgleda ovako ozbiljno, ovako spremno i zategnuto i ne čudi skoro 40 hiljada ljudi na prijateljskoj utakmici.

Za sada sve izgleda veoma dobro, ma odlično, a pohvale će tek dolaziti ako se ovakva igra prenese na takmičarski deo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.