Maksimović: Od Vukića nam preti najveća opasnost

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimović: Od Vukića nam preti najveća opasnost

Fudbaleri Crvene zvezde u dobroj atmosferi dočekuju revanš meč polufinala Kupa Srbije sa Partizanom, pošto su u poslednjem prvenstvenom meču deklasirali Metalac sa 5:0. Kadu mendeš tvrdi da je meč sa Partizanom najvažniji u sezoni.

Jedan od boljih na toj utakmici u timu Roberta Prosinečkog bio je štoper Nikola Maksimović, koji je pored odlično odrađenih zadataka u defanzivi, "kumovao" i vodećem pogotku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evandra u 28. minutu.

"Sigurno kada ovako otvorimo utakmicu, na vreme postignemo golove i kada ekipa igra dobro, tada dođe do izražaja svaki igrač i sve se vidi. Mislim da je to bila sjajna utakmica, za nas jako bitna, jer u sredu nas očekuje možda i najvažniji meč do sada - revanš polufinala kupa sa Partizanom i bitno je da smo ovaj duel odigrali sasvim dobro, da smo dali maksimum. Ukoliko ovako budemo ušli u utakmicu sa Partizanom, mislim da ne bi trebalo da bude problema - ističe Maksimović.

Vaša očekivanja pred revanš?

"Sigurno da će biti teško, oni će krenuti na sve ili ništa. Mi moramo da odigramo pametno, kao što smo odigrali protiv Metalca, sačekali naše prilike - iskoristili ih. Samo pametno da odigramo i da uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisano".

Kapiten spreman za derbi

Od juče se prvotimcima pridružio i kapiten Nikola Mikić, koji je van stroja od utakmice sa čačanskim Borcem i povrede koju je zaradio još u prvom poluvremenu susreta odigranog 24. marta.

Kapiten je odradio trening sa igračima koji nisu igrali protiv Metalca i onima koji su ušli u drugom poluvremenu, pa su u klubu optimistični po pitanju njegovog nastupa protiv Partizana.

Prema Vašem mišljenju od koga preti najveća opasnost na derbiju, ko je zadavao najviše problema iz redova crno-belih u prvom meču?

"Najveća opasnost preti od Zvonimira Vukića, jer je on trenutno stvarno u veoma dobroj formi, postiže golove gotovo na svakom meču i zaista dobro igra. On je možda i najopasniji igrač Partizana i u prvoj utakmici se to videlo. Dosta je bio nezgodan za čuvanje".

Da li biste želeli možda da prognozirate rezultat derbija?

"Ja bih voleo da bude kao i u prvoj utakmici, ali najbitnije je da prođemo u finale, a rezultat koji će biti, to je nebitno".

Partizan je u Subotici savladao Spartak Zlatibor vodu sa 1:2 i sa osam bodova prednosti ulazi u period kad ima nešto lakši raspored. Da li je po Vašem mišljenju prvenstvena trka završena?

"Mi ćemo se boriti do kraja, dokle god ima šanse, makar i teoretske. Oni su ušli u odličnu seriju, pobeđuju kao i mi, i ja bih voleo da mi nastavimo ovako, a što se njih tiče stvarno ne bih komentarisao", zaključio je Maksimović.

Svoja očekivanja izneo je i Brazilac Kadu. Pred revanš meč polufinala Kupa Srbije vezista zna recept kako do cilj, odnosno plasmana u finale.

"To je najvažnija utakmica za nas. Ako mi damo sve od sebe ne bi trebalo da bude problema. Imamo dva gola prednosti, ali moramo da igramo kao da je 0:0 i ako možemo da postignemo gol. To bi nam olakšalo posao. Veliki je pritisak i odgovornost, ali ako Bog da biće sve kako treba", poručio je Kadu.

"Što bismo se branili?"

Sa "Marakane" se čuje samo jedna poruka pred odlazak u Humsku, Zvezda nema nameru da čuva 2:0 iz prve utakmice, tvrdi trener Robert Prosinečki.

"Ja sam trener koji insistira na igri i neću da menjam stil. Idemo da igramo, da postignemo gol, ne verujem da crno - beli mogu da nam daju četiri", jasan je Prosinečki.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.