Makabijeva usluga Zvezdi: Šampion Evrope preživeo u Kaunasu!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabijeva usluga Zvezdi: Šampion Evrope preživeo u Kaunasu!

Izraelce je do pobede nad Žalgirisom (73:66) vodio kvartet Amerikanaca

Ponos Izraela na američki pogon! Makabi je uspeo da savlada Žalgiris u Kaunasu u četvrtom kolu grupe E Top 16 faze Evrolige - 73:66 što ide na ruku Crvenoj zvezdi pošto Litvanci ostaju na samo jednom trijumfu. Litvanci su imali prednost tokom većeg dela drugog poluvremena, ali su Amerikanci u dresu šampiona Evrope presudili u Zelenoj šumi.

Izrealce su do pobede predvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << američki igrači od kojih je najefikasniji bio Silvan Lendsberg sa 20 poena, Džeremi Pargo i Aleks Tajus postigli su po 12, dok je Devin Smit ubacio dva manje. S druge strane, bolji od ostalih kod domaćina bio je Paulijus Jankunas sa 18 pogodaka i 13 skokova, dok je Džejms Anderson upisao 17 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Domaći su bolje ušli u utakmicu, te su preko Jankunasa već u uvodnim minutima stekli šest poena viška (10:4). No, odgovorili su Izraelci preko Parga i Skorcanitisa, pa su vrlo brzo ušli u potpuni rezultatski egal pred ulazak u drugi kvartal - 22:22. Onda je proradio Milaknis koji je za samo pet minuta zasuo koš Makabija sa 11 poena i Žalgiris je za tren oka stvorio devet poena viška, ali je izraelski šampion furioznom serijom 13:0 koju su inicirali Silvan Lendsberg i Aleks Tajus kojom Ponos Izraela stiče tri poena prednosti pred nastavak - 40:37.

Ipak, Litvanci se nisu predali, već su stegli odbranu u trećem kvartalu i protivnicima dozvolili samo osam poena u tom delu igre, Džejms Anderson je konačno proradio u napadu, pa je pred odlučujuću četvrtinu plus opet bio na strani domaćina (52:48). Kada se činilo da će Žalgiris prelomiti utakmicu usledilo je nešto potpuno suprotno. Amerikanci u redovima šampiona Evrope preuzeli su odgovornost, Pargo, Tajus, Lendsberg i Smit smenjivali su se u rešetanju koša domaćih i bodovi su na kraju otišli u Tel Aviv - 73:66.

Makabi je stigao do treće pobede iz četiri utakmice i sada se osamio na drugoj poziciji grupe E, dok Žalgiris ostaje na jednom trijumfu i zauzima sedmo mesto.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makabi kroz reket do 3-1

Izvor: B92, 23.Jan.2015

Košarkaši Makabija pobedili su Žalgiris na teškom gostovanju u Kaunasu sa 73:66 u 4. kolu Top16 faze u Evroligi...Izraelski tim sada u E grupi ima skor 3-1, dok je Žalgiris pretrpeo treći poraz...Žalgiris se u prvih 30 minuta odlično držao, čak je imao i 4 poena viška pred poslednju deonicu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.