MONDO: Rakić ne može, Lalatović ima rešenje!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO: Rakić ne može, Lalatović ima rešenje!

Nazire se startna postava Crvene zvezde za 147. "večiti" derbi, a u njoj bi mogla da se nađu dvojica tinejdžera.

Foto: MN Press

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović mogao bi da povuče ekstremno hrabar potez i počne derbi na stadionu Partizana (subota, 19.00) sa golobradim Mihailom Ristićem i Lukom Jovićem!

Bila bi to odluka delimično iznuđena povredama standardnih Marka Petkovića (pokidao prednji ukršteni ligament, igrajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za U-21 reprezentaciju) i Đorđa Rakića, koga su ovih dana na treninzima limitirali koleno i rame.

SASTAV ZA DERBI

Rajković - Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik - Kovačević, Ristić - Gavrić, Bosančić, Lazović - Jović (Despotović).

Kako MONDO saznaje, Rakić će na stadionu u Humskoj sedeti na klupi za rezerve, a umesto njega bi u špicu mogao da se nađe 16-godišnji Luka Jović, uprkos činjenici da je do sada samo jednom bio "starter" i to u kup utakmici protiv Borca prošlog meseca.

Zvezdin veliki projekat za budućnost, Jović je u osam kola Superlige 2014/15 zabeležio šest nastupa - sve kao izmena.

Ako se Lalatović ipak odluči za nešto iskusnijeg centarfora, to će biti Đorđe Despotović, koji je povređenog Rakića menjao protiv Borca i Voždovca, pred odlazak na dvonedeljnu pauzu zbog obaveza "orlova" u kvalifikacijama za EURO 2016.

Ni Jović ni Despotović ove sezone u prvenstvu se još nisu upisali u strelce, dok je Rakić na sedam utakmica (dva puta morao da izađe u prvom poluvremenu) dao četiri gola.

Na poziciji desnog beka, koju je do sada pokrivao Petković, trebalo bi da zaigra Nejc Pečnik, univerzalni reprezentativac Slovenije, po vokaciji ofanzivni vezista, ali već mnogo puta oproban i u poslednjoj liniji tima.

Miloš Bosančić onda bi se iz sredine terena pomerio u trio iza isturenog napadača, a u tandemu sa Aleksandrom Kovačevićem zaigrao bi uskoro 19-godišnji Mihailo Ristić.

I za Ristića bi to bilo "vatreno krštenje" u derbi okršajima, ali ne i u prvih 11, s obzirom na to da je u debitantskoj sezoni već jednom igrao od početka. Bilo je to u četvrtom kolu Superlige, protiv Spartaka na "Marakani" (1:0).
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.