Izvor: HotSport.rs, 11.Mar.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITROVIĆ: Jakim tempom rušimo Galatu, očekujemo sportsku atmosferu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su Istanbul gde ih u četvrtak od 19 sati očekuje meč 10. kola E grupe Top 16 faze Evrolige sa Galatasarajem. Kapiten Luka Mitrović očekuje teško gostovanje, ali veruje da njegov tim može do pobede.

- Sledi nam novi duel protiv Galatasaraja, četvrti ove sezone. Iako Galatasaraj ima određnih problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pokazali su da zaista mogu da odigraju odlično. Najbolji dokaz za to je upravo njihova poslednja utakmica koji su na vrhunskom nivou odigrali protiv favorizovanog Fenerbahčea. Galatasaraj je trijumfovao u tom duelu turskog šampionata sa 92:88 i pokazao da ima zaista iskusne i odlične igrače koji su po ko zna koji put dokazali svoju klasu – počinje priču kapiten crveno-belih Luka Mitrović i dodaje:
- Sigurno je da nas očekuje paklena atmosfera, nema sumnje da će Galatasaraj imati veliku podršku navijača i to će za njih u svakom smislu predstavljati prednost. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu, fer i sportskoj atmosferi kakva je uostalom bila i tokom našeg poslednjeg duela u Beogradu – rekao je Mitrović.
Krilni-centar crveno-belih je iskazao veliki respekt za ekipu Galatasaraja i istakao da u meču u četvrtak ne bi trebalo da bude nepoznanica:
- Odigrali smo već tri međusobna  duela ove sezone. Znamo šta igraju, kakav stil preferiraju, a sigurno je da su i oni nas dobro upoznali. Mi ćemo u svakom slučaju pokušati da nametnemo jak ritam. Želja nam je da agresivnom odbranom i dobrim trčanjem uvedemo utakmicu u takav tok koji im neće odgovarati zbog skraćene rotacije u ekipi. Naša prednost bi trebalo da bude dublji roster i zato ćemo sve učiniti da pokušamo da ih slomimo jakim tempom. To će biti dosta teško, jer igrači Galatasaraja imaju veoma veliko iskustvo, a uz sebe će imati i ogromnu podršku sa tribina – kaže Mitrović i na kraju poručuje:
- Imamo veliki motiv da pružimo još jednu dobru partiju. Svaki evroligaški meč za nas je ogroman izazov, prilika da napredujemo kao tim, a svaki trijumf u Top 16 fazi predstavlja veliki uspeh i ogromnu satisfakciju za naš naporan rad – zaključio je Mitrović.
Utakmica Galatasaraj – Crvena zvezda na programu je u četvrtak u 19 sati.
hotsport.rs/kkcrvenazvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović: Motivisani do pobede u paklenoj atmosferi Istanbula

Izvor: Sportal.rs, 11.Mar.2015

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da očekuje paklenu atmosferu u Istanbulu u meču Top 16 faze Evrolige, ali poručio da je ekipa veoma motivisana kako bi pružila još jednu dobru partiju...- Sledi nam novi duel protiv Galatasaraja, četvrti ove sezone. Iako imaju određenih...

Nastavak na Sportal.rs...

Da se Galata ugleda na Beograd

Izvor: Danas, 11.Mar.2015

Prvi put nakon ubistva Marka Ivkovića novembra prošle godine, košarkaši Crvene zvezde odigraće meč u Istanbulu. Crveno-bele večeras očekuje meč 10. kola Top 16 faze protiv Galatasaraja (19.00) u dosta specifičnim okolnostima, s obzirom da nijedan tim neće imati imperativ pobede, jer su sa...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.