MILOJEVIĆ POSLE OBORENOG REKORDA: Česititke idu i Dekiju Stankoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 22:21

MILOJEVIĆ POSLE OBORENOG REKORDA: Česititke idu i Dekiju Stankoviću

Crvena zvezda lako savladala Voždovac sa 2:0.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac u 34. kolu Superige, a trener crveno-beloih Miloš Milojević bio je zadovoljan posle još jedne pobede njegovih igrača. Zvezda je ovom pobedom oborila klupski rekord od 56 utakmica u nizu bez poraza u Superligi, a Milojević je veliki deo zasluga dao Dejanu Stankoviću, njegovom prethodniku na klupi crveno-belih.

 - Drago mi je zbog momaka, tu čestitke idu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dekiju Stankoviću, ja sam vodio 27 mečeva, veće zasluge idu njemu. Drago mi je zbog toga, ali rekordi su na papiru, to je sada prošlost, nadam se da će se ih biti još. Opet, oni pokazuju koliko je Zvezda dominantna, ali ne samo na terenu, već ceo sistem koji funkcioniše – rekao je Milojević na konferenciji za medije i istakao da je dobro što je mogao da pruži priliku mladim igračima od kojih se golom istakao Jovan Mijatović. - Odličan je bio na treninzima, atipičan je igrač za naš sistem. Pokušavamo da mu damo prostora na najbolji mogući način. Dao je gol za omladince pre dva dana, opet sada, drago mi je zbog toga. Nadam se da će biti na zemlji, jako je mlad i normalno je očekivati da će biti oscilacija.

Što se tiče utakmice, kratko je Milojević prokomentarisao sve što je moglo da se vidi na krovu.

 - Od početka smo bili bliži golu, cela slika je bila takva da smo lako rešavali njihov presing, ali smo imali slabije odluke u završnici. Po jedan gol smo dali u oba poluvremena, mogli smo više da damo. I Voždovac je imao šanse... Ipak, mirno smo završili utakmicu - rekao je Milojević i pohvalio golmana Nikolu Vasiljevića koji je zamenio Milana Borjana. - Vasiljević je prvoligaški golman. Ima tu nesreću ili sreću da ima konkurenciju u Borjanu, koji je jedan od dvojice-trojice najboljih golmana u istoriji Zvezde. Nije mu lako, dobro radi, ali teško je pored Borjana dobiti veliku minutažu. Mi smo planirali neke stvari u januaru, ostvarili smo cilj sa minutima pojedinaca kao što su Vasiljević, Leković.

Nije bilo navijača na krovu zbog dve tragedije koje su pogdoile Srbije protekle nedelje.

 - Ove tragedije ne mogu da se opišu rečima, saučešće porodicama. Navijači su potreseni time, ne zameramo im, a i mi smo bili poluprisutni  - završio je Milojević.

Trener Voždovca Marko Savić nije bio zadovoljan igrom određenih pojedinaca, iako je svestan razlike u kvalitetu dva tima.

 - Igrala se utakmica u teškoj atmosferi, voleo bih da izjavim saučešće porodicama nastradalih, da im pružim podršku. Teško je reći bilo šta, rečitima bi isto tako bilo... Moramo da se ispravimo u takmičarskom smislu, jesmo mladi, ali to ne sme da nam bude izgovor. To što neki igrači rade je neozbiljno, čak i u kadetima. Zvezda nam je pokazala tačno gde treba da radimo - poručio je Savić.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.