MARKO JARIĆ UMEŠAO PRSTE: Crvena zvezda dobila ODLIČNOG košarkaša na poziciji koja je škripala, a ON je zaslužan

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 18:56

MARKO JARIĆ UMEŠAO PRSTE: Crvena zvezda dobila ODLIČNOG košarkaša na poziciji koja je škripala, a ON je zaslužan

Bilo je potrebno nešto više ubeđivanja.

Dugo je pozicija beka bila veliki problem u KK Crvena zvezda i mesecima je klub sa Malog Kalemegdana tražio pravo rešenje. Tokom zime je stigao Džavonte Smart, ali to nije bio lak transfer.

Sportski direktor crveno-belih Milan Dozet otkrio je da su morali da "aktiviraju" legendarnog srpskog košarkaša u pregovorima oko Smarta.

- Ubediti ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo jako teško, s obzirom da je to išlo čak i preko Janisa Sferopulosai nekih agenata, koji su u kontaktu s njegovim američkim agentom, pa smo potezali neke veze u Grčkoj, pa smo i njih uključili. Uključen je bio i sam Marko Jarić u njegovo dovođenje. On je mene kontaktirao da pomogne u tome, zato što je u tom svetu i čuo je da igrač hoće - neće, tražio još neke dodatne informacije oko Beograda. Kažem, totalna im je nepoznanica kako izgleda grad, kakav je sistem treniranja, trener, sama košarka, naša domaća liga i sve ostalo. Tako da smo i njega onda uključili u to nagovaranje i igrača i agenata da igrač dođe kod nas - rekao je Dozet za Telegraf.

Podsetimo, Džavonte Smart je u Evroligi do sada odigrao pet mečeva sa prosekom 9,6 poena po meču, dok je u ABA ligi na četiri meča u proseku postizao 9,3 poena.

Nije bio među četiri pozvana stranca u Zvezdi za Kup Radivoja Koraća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.