MARAKANA NEKAD I SAD: Zvezda se pohvalila novim izgledom svog stadiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2023, 23:44

MARAKANA NEKAD I SAD: Zvezda se pohvalila novim izgledom svog stadiona!

Napredak je očigledan...

Crvena zvezda se pohvalila fotografijama na društvenim mrežama kako izgleda danas njen stadion.

Prošlo je šest decenija od otvaranja najvećeg stadiona u Srbiji - Stadiona "Rajko Mitić". Posle povratka Crvene zvezde na evropski, šampionski koridor, sa akcenom na period od 2017. i ulaska u grupu Lige Evrope, na Marakani došlo je do obnavljanja stadiona. Malo po malo i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skoro ceo stadion kapaciteta 51.755 sedećih mesta je obnovljen i sada uglancan dočekuje 19. septembar i početak trećeg učešća Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona u tom periodu.

Za predstojeće učešće u Ligi šampiona, Zvezda je napravila i novi teren, koji vredi 660.000 evra. "Trava je 5 odsto hibridna i 95 odsto prirodna. Hibrid traje do 15 godina, dok prirodni deo na svakih godinu ili dve dana mora da se menja. Da bi se postigli rezultati, Crvena zvezda je morala da ubaci novi sloj i izdigne teren 30 centimetara. Kompanija koja je izvodila radova morala je kranovima da spusti dve mašine na teren", rekao je operativni direktor Marko Petrović prilikom obilaska urađenog.

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić takođe je vodio novinare i goste u obilazak "nove" Marakane.

- Ono što me najviše raduje je izrada terena, jer Crvena zvezda po prvi put ima teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona. Biće uživanje i za igrače i za gledaoce, a lopta će da sluša prave majstore i fudbal će biti dosta tečniji. To nam je bilo neophodno i srećni smo što smo uradili - rekao je tom prilikom Terzić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.