Lazić: Pobede skidaju pritisak

Izvor: Mondo, 27.Sep.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazić: Pobede skidaju pritisak

Trener Crvene zvezde izjavio je da su ambicije tima u ABA ligi plasman na Fajnal for i u Evroligu, do koje se može i sa četvrtog mesta.

Milivoje Lazić nalazi se u "koži" nekadašnjeg kolege Vlade Jovanovića od pre dve godine.

Kao trener debitant dobio je zadatak da predvodi jedan od dva najpopularnija kluba u zemlji, uz to nasledio trofejnog Svetislava Pešića, a na raspolaganju ima sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji po individualnom rejtingu spada među najbolje Zvezdine timove u poslednjih 15-20 godina.

"Najveći pritisak postavljam samom sebi. Imam najveće ambicije, živim za pobedu i mukotrpan rad. Zvezda je veliki klub, svaki igrač i trener nose na sebi taj pritisak. Znam kako bi trebalo da odigramo, pa ako to i ostvarimo, pritisak pobede će se se smanjiti".

Lazić je uoči početka ABA lige nazvao "vrlo interesantnim" novi sistem takmičenja, jer se direktnom prohodnošću u Evroligu povećavaju i ambicije učesnika.

"Prolaz u Evroligu ne ostvaruju samo prva dva tima u regularnom delu sezone - možete da budete i četvrti, odete na Fajnal for, tamo osvojite šampionski prsten i tako odete u Evroligu. Zato će borba za vodeća četiri mesta biti još interesantnija".

Lazić smatra da će pobede na domaćem parketu biti esencijalne za dobar plasman na kraju takmičenja.

"Sezona će biti izuzetno teška, a svaki tim biće favorit kod kuće. Ko hoće na Fajnal for, mora da dobije svaku utakmicu na svom terenu i da u gostima napravi što bolji rezultat. Zvezdin cilj je da igra još bolje i plasira se na Fajnal for, a samim tim i da ostvari plasman u Evroligu".

Mladi strateg u ovom trenutku nije želeo da imenuje favorite, ali je naveo da srpski klubovi imaju kvalitet i ambicije.

"Na početku sezone mogu da se dese neki kiksevi, a posle toga timovi sa manjim ambicijama mogu da uđu u probleme, videli ste Olimpiju prošle godine... Ako ostvare kikseve na početku, automatski se sve menja - taj tim kasnije u sezoni nije isti i zato nije pametno da se sada ulazi u dublje analize. Sigurno je da ima pet-šest timova koji će se boriti za vrh".

Lazić je na kraju izrazio želju da tim sa početka sezone ostane na okupu do kraja, uključujući trojicu stranaca, za koje kaže da se on opredelio i da veruje u njih.

Crveno-beli u prva dva kola će biti gosti Splita u subotu od 21.00, odnosno Zadra u utorak od 18 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.