LŠ - Napoliju bodovi, Marin i društvo idu kući uzdignuta čela (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ - Napoliju bodovi, Marin i društvo idu kući uzdignuta čela (video)

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će nakon gostovanja u Napulju put Beograda uzdignuta čela.

Treće gostovanje Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona predstavilo je šampiona Srbije u najboljem svetlu računajući mečeve na strani.

Napoli je u okviru 5. kola Grupe C >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << savladalo Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (2:0) ali je izabranici Vladana Milojevića napuštaju Italiju uzdignuta čela.

Napoli: Ospina - Maksimović, Albiol (od 46' Hisaj), Kulibali, Mario Rui - Kaljehon (od 86' Rog), Alan, Hamšik (C), Fabijan - Insinje (od 77' Zjelinski), Mertens;

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Krstičić (C), Srnić (od 64' Jovančić) - Ben, Marin, Simić (od 77' Ebisilio) - Stojiljković (od 46' Joveljić);

Početak utakmice na stadionu "San Paolo" obeležio je nešto duži prekid zbog udarca koji je David Ospina dobio u duelu sa Nikolom Stojiljkovićem, ali je golman Napolija ipak uspeo da nastavi meč.

Domaćin je nakon pomenutog prekida počeo da steže obruč na polovini Crvene zvezde i već u šestom minutu videli smo izglednu priliku pred golom Milana Borjana ali je reprezentativac Kanade odlično intervenisao prilikom pokušaja Drisa Mertensa petom.

Šest minuta kasnije Borjan ipak kapitulira. Lopta je iz kornera išla na prvu stativu i Nikolu Maksimovića koji je glavom šalje u srce peterca, a tamo je Marek Hamšik neometan šutira i pogađa nebranjeni deo mreže. Bilo je jasno da gol ide na dušu Marka Gobeljića koji je "izgubio" igrača posle kornera.

Vodeći gol Napolija pogledajte OVDE!

Nedugo nakon vodećeg gola domaćin još jedno preti. Ovoga puta Lorenco Insinje glavom sa zemlje pokušava da usmeri oštru loptu ka golu ali biva zamalo neprecizan.

Nakon toga kreće period nešto bolje igre ekipe Vladana Milojevića. Slavoljub Srnić u 19. minutu tuče van okvira gola, a u 23. minutu Simić propušta najbolju priliku za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu. Marko Marin je izveo minijaturu na 25 metara od gola, zatim prelepo uposlio Simića, ali je ovaj šutirao u bliži ugao dobro postavljenog Ospine.

Na sledeće uzbuđenje čekali smo do 28. minuta. Kalidu Kulibali iznosi loptu, deli je na stranu, a nedugo zatim pristiže u kazneni prostor i glavom tuče pod prečku ali Milan Borjan refleksno interveniše i uspeva da sačuva mrežu.

Pet minuta nakon opisane šanse Napoli duplira prednost. Akciju po levoj strani izveo je Mario Ruiz i asistirao Drisu Mertensu koji iz prve šutira i pogađa za 2:0!

Pogodak Drisa Mertensa možete videti OVDE!

Do odlaska na odmor Napoli je imao još jednu solidnu priliku, ali je Milan Rodić na vreme uklizao i izblokirao udarac Kaljehona koji je mogao da napravi mnogo problema Borjanu.

Epa/Cesare Abbate

Treneri su u poluvremenu napravili po jednu promenu, a svakako da je bila značajnija ona Milojevićeva. Strateg Crvene zvezde omogućio je Dejanu Joveljiću da debituje u Ligi šampiona za seniore što u perspektivi može da ima veliki značaj za mladog napadača. Karlo Anćeloti je zamenio Raula Albiola i rotirao Maksimovića i Hisaja na pozicijama desnog beka i štopera.

Napoli je na startu drugog dela izvršio ozbiljan pritisak, a u 52. minutu uspeo je i da povisi prednost. Dris Mertens je pobegao odbrani nakon dubinske lopte koju je dobio od Hamšika, pa mu posle toga nije bilo teško da preciznim udarcem loptu smesti u gornji desni ugao gola Milana Borjana!

Treći gol Napolija pogledajte OVDE!

Delovalo je da je Napoli tim golom stavio tačku na večerašnji meč, ali smo nakon samo pet minuta videli minijaturu Marka Marina nakon koje je El Fardu Ben postigao gol i ostavio Zvezdu u životu.

Gol El Fardu Bena pogledajte OVDE!

Pogodak reprezentativca Komora kao da je dao krila igračima Crvene zvezde, a treba reći i to da je vezni red počeo još bolje da funkcioniše nakon što je na teren ušao "roviti" Dušan Jovančić.

Bilo je situacija u kojima je Zvezda ulazila u opasnu zonu i pravila problem domaćinu, a najbolji pokušaj do kraja imao je Lorenco Ebisilio koji je u 85. minutu tukao sa distance i naterao Ospinu da interveniše.

Napoli je u završnici stao na loptu, fokusirao se na odbranu stečene prednosti i to je na kraju uspeo i da uradi.

Zvezdi ostaje da u poslednjem kolu pokuša da se revanšira Pari Sen Žermenu za ubedljiv poraz na "Parku Prinčeva" i da uz povoljan rasplet događaja eventualno izbori plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope kao trećeplasirana iz Grupe C.

Poslednju utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde odigraće 11. decembra na svom terenu protiv Pari Sen Žermena.

   

     

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Marin rekao svoje, na potezu je Terzić!" (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018

Neuporedivi su komentari navijača Crvene zvezde nakon večerašnje utakmice sa onima koji su se mogli pročitati posle gostovanja u Parizu i Liverpulu...Poslednje gostovanje Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona po ishodu se nije razlikovalo u odnosu na prethodna dva, pošto je tim Vladana Milojevića...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.