LOVA DO KROVA: Evo koliko će Zvezda napuniti BUDŽET plasmanom u LŠ, a koliko dobija za ULAZAK u LE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2020, 22:43

LOVA DO KROVA: Evo koliko će Zvezda napuniti BUDŽET plasmanom u LŠ, a koliko dobija za ULAZAK u LE!

Velika prilika.

Crvena zvezda u sredu gostuje kiparskoj Omoniji, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko pobede u Nikoziji, izabranici Dejana Stankovića inkasiraće najmanje 5.000.000 evra!

Naime, toliko će pripasti svakoj ekipi koja, u slučaju plasmana u grupnu fazu Lige Evrope posle poraza u plej-ofu kvalifikacija za najelitniji evropski klupski rang, uđu u mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UEFA takmičenje.

Ipak, svi navijači srpskog prvaka veruju da će tim sa Marakane eliminisati Kiprane, a u tom slučaju Zvezda će se boriti sa Olimpijakosom za plasman u Ligu šampiona, koje donosi 20.000.000 evropskih novčanica.

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kako "Žurnal" prenosi, garantuje prihod od 2.900.000 evra (brišu se svi dotadašnji prihodi kroz kvalifikacije), dok je za Ligu šampiona suma pet puta veća i ove sezone iznosi 15.250.000 evropskih novčanica, uz takođe eliminisanje "site" iz prethodne runde.

UEFA je napravila ogromnu razliku između Lige šampiona i Lige Evrope, pa oni koji se budu plasirali u slabije takmičenje porazom u plej ofu LŠ-a, za 2.100.000 evra imati veću nagradu.

Krupna razlika, sa pozitivne strane za Zvezdu, u slučaju da ponovi uspeh iz prošle sezone i plasira se u Ligu šampiona nastaje jer bi na osnovu rezultata u Evropi u poslednjoj deceniji, bonus bio najmanje duplo veći u odnosu na prethodnu i doneo bi crveno-belima 4,4 miliona evra, za razliku od prošlogodišnjih 2,2 miliona evrroskih novčanica (na osnovu 31. mesta od 32 učesnika po učinku u poslednjoj deceniji).

Tokom prve Zvezdine sezone u Ligi šampiona slabiji desetogodišnji bilans imao je samo atinski AEK, dok je prethodne sezone iza ostala Slavija iz Praga.

U ovoj sezoni se čak tri učesnika elitnog ranga nalaze ispod Stankovićevih izabranika (francuski Ren, Istanbul Bašakšehir i italijanska Atalanta), što znači da bi Crvena zvezda u najgorem slučaju bila na 29. mestu, a takav plasman plaća se po računici - četiri puta 1.108.000 evra, odnosno, ukupno 4.432.000 evropskih novčanica.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.