Kvalitet i znanje za pobedu

Izvor: RTS, 24.Nov.2011, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalitet i znanje za pobedu

Miloš Čava Dimitrijević će u subotu 26. novembra u 18 časova istrčati na teren Marakane kao debitant u derbijima. Miloš. kao i većina njegovih saigrača, eventualni nerešen ishod ne smatra povoljnim po Crvenu zvezdu. Crveno-beli bez Uroša Ćosića, neizvesni još Vilotić, Reljić i Kovačević.

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Dimitrijević kazao je da njegova ekipa ima "kvalitet i znanje" da pobedi Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 141. večitom derbiju.

"Imamo zaostatak od četiri boda na tabeli, tako da bih samo  pobedom bio zadovoljan. Videćemo kako će se razvijati situacija na terenu, ali siguran sam da imamo kvalitet i znanje da trijumfujemo", rekao je Dimitrijević.

Zvezda i Partizan sastaće se u subotu u 18.00 u utakmici 13. kola Super lige Srbije, a vezni fudbaler crveno-belih ocenio je da pobednika u tom meču može da reši pojedinac.

"Velike mečeve može da reši pojedinac trenutkom inspiracije ili dekoncentracije. Kada su ekipe sličnog kvaliteta i snage, na svaku sitnicu treba obratiti pažnju, kako bi 'tas na vagi' prevagnuo na našu stranu" rekao je Dimitrijević. On je dodao da je Partizan "iskusna ekipa, sa odličnim pojedincima", ali da su crveno-beli spremni da uz "maksimalno zalaganje i podršku sa tribina" ostvare pobedu.

Mladi Srđan Mijailović, koji u ekipi trenera Roberta Prosinečkog često menja pozicije, rekao je da mu neće smetati da ostane van tima ako će to Zvezdi doneti pobedu.

"Ne sumnjam da će stručni štab doneti najbolju odluku, koju ću naravno poštovati. Pristajem da ne budem u ekipu uopšte, ako će nam to doneti trijumf", kazao je 18-godišnji defanzivac. On je ocenio da Partizan ima dobar tim i da će igrači Zvezde morati da budu maksimalno ozbiljni i koncentrisani svih 90 minuta.

"Biće veoma teško, ali na velikim mečevima, kao što je derbi, vidi se ko je bolji i spremniji tim. Ja verujem da je to Crvena zvezda", dodao je Mijailović.

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Uroš Ćosić nije se oporavio od povrede mišića noge i neće konkurisati za tim u "večitom" derbiju. On nije otputovao sa ekipom u Aranđelovac, gde će se crveno-beli spremati za utakmicu 13. kola Super lige.

Pod znakom pitanja, takođe zbog povreda, su još nastupi Milana Vilotića, Stevana Reljića i Nenada Kovačevića. 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.