Izvor: RTS, 05.Mar.2021, 17:17

Kup Srbije za košarkašice u Vršcu

Finalni turnir ženskog košarkaškog Kupa Milan Ciga Vasojević održaće se u Vršcu 12. i 14. marta, odlučio je Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (KSS).
Za trofej će se boriti ekipe Vojvodine 021, Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća i Art Basketa, a sve utakmice igraće se u dvorani "Milenijum".

Žreb će se održati u ponedeljak 8. marta u 11 sati u "Kući košarke", uz prisustvo predstavnika klubova, u skladu sa svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preporukama Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19.
Polufinali mečevi zakazani su za subotu 13. mart od 12.30 i 15 sati, a finale je u nedelju 14. marta u 13 sati.
Ovim povodom, u petak su Vršac posetili potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, koji je rekao da mu je drago što će Kup za košarkašice biti održan u ovom gradu.
"Jako mi je drago što se nalazimo u Vršcu, ovo je grad košarke, posebno smo ponosni što vaš ženski klub ima izuzetno veliku tradiciju i vrhunske rezultate koje je napravio u prošlosti. Nadam se da je klub na putu povratka na staze stare slave i povratka u sam vrh naše košarke, a ono što nas posebno raduje jeste da će se finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević ove godine održati u Vršcu. Ovaj grad je ponovo domaćin, može tako da se kaže, onoga što je sam stvorio, jer je Milan Ciga Vasojević ovde beležio najbolje rezultate i verovatno je jedan od najzaslužnijih što je ženska košarka u Vršcu imala toliko uspeha. Nadam se da je ovo početak dugoročne saradnje, a meni pričinjava izuzetnu čast što ćemo da sarađujemo sa bivšom reprezentativkom Tamarom Radočaj koja je uključena u ovu organizaciju, a i svi u Košarkaškom savezu Srbije mogu zbog toga da budu ponosni", rekao je Projović za sajt KSS-a.
Tamara Radočaj, pomoćnik gradonačelnika Vršca Dragane Mitrović, bivša trofejna reprezentativka i jedina osvajačica olimpijske medalje iz Vršca, ponosna je što je njen rodni grad domaćin završnice Kupa.
"Sa velikim zadovoljstvom želim da najavim da će grad Vršac biti domaćin i organizator finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević. Sa ponosom uvek ističemo da je naš grad grad košarke".
Zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa Kovid-19, sve utakmice Kupa Milan Ciga Vasojević biće odigrane bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.
Iz istog razloga, ove godine neće biti organizovan Beobasket Mini kup za pionirke.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KSS ODREDIO: Poznat domaćin završnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Borba za trofej od 12. do 14. marta...Finalni turnir ženskog košarkaškog Kupa Milan Ciga Vasojević održaće se u Vršcu 12. i 14. marta, odlučio je Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (KSS)...Za trofej će se boriti ekipe Vojvodine 021, Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća i Art Basketa,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.