Izvor: Press, 09.Feb.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Koraća: Crvena zvezda odbranila trofej!

Crveno-beli su osvojili sedmi trofej državnog Kupa, a prvi put uspeli su da ga odbrane. U zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici, izabranici Dejana Radonjića slavili su u Pioniru posle velike i izjednačene, a u finišu dramatične borbe.
Mladi i poletni tim Mega Vizure, koji je plasmanom u finale ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, propisno je namučio favorita. Igrao je bez respekta, a kvalitet je posebno pokazao u prvoj četvrtini, kada je u svemu nadvisio rivala i stekao 16 poena viška.
Crvena zvezda je postepeno hvatala ritam, u nastavku je uzvratila angažovanijim pristupom, međutim, nije uspevala da se osetnije "odlepi". Do samog kraja morala je da se bori za svaki poen i loptu, jer je Mega Vizura igrala sjajno i malo je nedostajalo da priredi veliko iznenađenje i osvoji "Žućkovu levicu".
Finiš susreta obeležen je pravom dramom na parketu Pionira pred 7.500 gledalaca, kada je pri vođstvu crveno-belih sa 80:78 trojkom iskusnog Ratka Varde Mega Vizura je izjednačila rezultat 47 sekundi pre zvuka sirene.
Radonjićeva ekipa potom je brzopleto prokockala napad, Mega Vizura takođe nije bila uspešna, a Damarkus Nelson je četiri sekunde pre kraja zaradio dva slobodna bacanja.
Iskoristio je jedno, ali tim Dejana Milojevića u cajtnotu ponovo nije realizovao napad, što je bio znak za veliko slavlje igrača i navijača Crvene zvezde.
Bila je ovo sjajna košarkaška predstava, dostojna finala Kupa Koraća. Posle neizvesne, iscrpljujuće borbe crveno-beli su teškom mukom, ali zasluženo, odbranili trofej, a igrači Mega Vizure zaslužuju sve čestitke za prikazanu igru tokom celog turnira.
Ekipu su do pobede predvodili Katić sa 21, Dženkins sa 20 i Nelson sa 15, dok su kod Mega Vizure najefikasniji bili Varda i Micić sa po 18 i Radović sa 12.
Crvena zvezda je prethodno u četvrtfinalu završnog turnira pobedila Borac iz Čačka (81:62) i u polufinalu kragujevački Radnički (82:78), dok je Mega Vizura nadigrala ekipu Crnokose iz Kosjerića (88:76) i FMP (93:85).

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.