Kristić: Koga se sudije plaše?!

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Nov.2010, 05:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristić: Koga se sudije plaše?!

Prošle sezone najviše – osam, a ove još uvek nijedan penal nije dosuđen za Crvenu zvezdu! Na 14 utakmica, računajući i kup takmičenje, crveno-beli nisu bili u situaciji da izvedu najstrožu kaznu, što je začudilo i trenera Aleksandra Kristića.
Pred sutrašnje gostovanje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Banjici, a verovatno pod utiskom kup utakmice protiv Teleoptika, u kojoj je bilo elemenata da za Zvezdu u finišu meča bude dosuđen jedanaesterac, mladi strateg, reagujući na novinarsko pitanje, osvrnuo se na pomalo iznenađujući podatak.
Jer, realno crveno-beli protiv rivala stvaraju veliki broj šansi i često se nalaze u duelima u protivničkom šesnaestercu...
- Obično ne komentarišem suđenje, ali kad me već pitate, ima utisak da naše sudije kada sude Zvezdi imaju strah. Plaše se da slučajno ne naprave grešku u korist Zvezde. A, bilo je dosta grešaka na našu štetu. Poništeno je pet golova pod sumnjivim okolnostima, a nijedan penal nije sviran za 14 utakmica od kad sam na klupi. Dosta čudna situacija... – prokomentarisao je trener Kristić.
Pitanje je da li postoji neki razlog?
- Ne znam od koga i čega se plaše da, možda, pogreše u Zvezdinu korist. Jer, bilo je situacija u kojima je moglo da se sudi drugačije. Bili smo oštećeni, mada o tome nismo pričali. Ne sećam se da toliko dugo Zvezdi nije dosuđen jedanaesterac, a da je pri tome poništeno pet golova. Imamo, ipak, probleme što se tiče igre i na tome ćemo se bazirati.
Hoćete li nešto menjati u timu ili načinu igre, obzirom da ste najavili posle Teleoptika?
- Rekao sam da ću učiniti sve da ekipa trgne i igra bolje. Neke stvari ću sigurno da promenim u timu. Trudićemo se, takođe, da igramo angažovanije od samog početka.
Šta očekujete na Banjici?
- Rad ove sezone igra odlično. Trener Nikolić, koji je duže u klubu, ostvario je ono što želi posle dve-tri godine. Respektujemo protivnika, međutim, kao i u svakoj i u ovoj utakmici ići ćemo na pobedu.
Da li se osećate kao favoriti?
- Naravno. Bolje smo plasirani na tabeli, Zvezda ima veći renome... Iako igramo protiv ekipe koja je u vrhu na njenom terenu, osećamo se jaki i da možemo da pobedimo.
Znači, ne biste bili zadovoljni remijem u malom gradskom derbiju?
-U Zvezdi nikad, bez obzira ko je protivnik, ne mogu da budem zadovoljan remijem. Isti slučaj je i protiv Rada – konstatovao je trener crveno-belih, Aleksandar Kristić.
Po­ni­šte­ni go­lo­vi:
Sme­de­re­vo (0:0) – zbog fa­u­la
BSK (3:1) – zbog of­saj­da
Ču­ka­rič­ki (1:0) – dva zbog of­saj­da
Haj­duk (2:0) – zbog iz­me­ne

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.