Kristić: Derbi prelomio jesen

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristić: Derbi prelomio jesen


Preuzeo je privremeno komandu – ostao celu jesen. Aleksandar Kristić se zadržao na poziciji šefa stručnog štaba Crvene zvezde duže nego što je bilo ko prognozirao.
Kako mu je u srcu posle burne jeseni samo on zna, juče je odavao utisak delimično zadovoljnog čoveka.
- Odlazim uzdignuta čela, verujem da sam sačuvao dostojanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i integritet trenera Crvene zvezde. Bilo je teških trenutaka, moglo je i bolje, u poslu se i greši. Borio sam se sa problemima, sa većinom i izborio. U nekim situacijama bih, gledano sa ove vremenske distance, drugačije reagovao, ali ništa drastično menjao – istakao je Aleksandar Kristić.
U analizi razloga zaostatka u odnosu na Partizan od pet bodova, mladi stručnjak je podvukao nekoliko detalja:
- Jesenji deo sezone delim na dva dela – do i posle večitog derbija. Mogli smo da povećamo prednost, a dogodio se poraz. Bio je to prelomni trenutak. Upali smo u tešku krizu, došla je i utakmica u Kuli. U tih sedam dana smo mnogo propustili.
Zvezda je igrala neubedljivo, teško je izmeriti da li je veća krivica do trenera ili fudbalera.
- Igrači su pretrpeli dosta kritika, ali neka se zna da su mnogo uradili da se izvučemo iz krize. Pobedili su na 14 utakmica, plasirali se u polufinale Kupa. Video sam na rastanku da imaju moral i rešenost da se bore za titulu. Možemo do trofeja, Partizan je prošle sezone bio u minusu četiri boda, pa je završio na plus sedam.
Nije mogao da obuzda osvedočeni zvezdaš emocije. Protiv Rada je ušao do „pola“ terena posle sudijske greške, po završetku meča poklonio Delijama kravatu.
- Hvala navijačima na bezrezervnoj podršci. Voleo bih da dobijem šansu jednog dana da ponovo budem trener Zvezde i donesem im radost.
Robert Prosinečki će imati zadatak da napravi bolju igru od Kristića i preskoči prednost večitog rivala.
- Prosinečki je legenda Zvezde. Biće u nešto lakšoj situaciji nego ja letos, jer nije bilo kontinuiteta. Pojedini fudbaleri su stigli kasno. Siguran sam da će igrači pružiti više na proleće, dizali su formu kako se prvenstvo bliži kraju.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kristić: Prosinečkom će biti lakše nego meni

Izvor: Blic, 09.Dec.2010

Dosadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da bi rado još jednom bio šef stručnog štaba crveno-belih, a da će njegov naslednik Robert Prosinečki imati lakši posao nego što je njega zadesio odlaskom Ratka Dostanića...Kristić je istakao da je sa te funkcije otišao "uzdignuta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.