Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Kralj patetike Alvaro Morata

I jedini čovek u istoriji fudbala sa po dva mandata u Realu i Atletiku

Patetika u izvornom obliku. Naslušali smo se i nagledali sportista u Srbiji kad prilikom predstavljanja u Crvenoj zvezdi ili Partizanu posegnu za frazom kako su samo to hteli u životu, od malena sanjali dres večitih – iako su neki od njih prethodno igrali za drugi klub – međutim, Alvaro Morata je prevazišao naše, vala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i strance, pošto je postao doktor za slatkorečivost.

Razumljivo je kad neko kaže kako mu je života želja da postigne gol u derbiju, osvoji trofej, međutim, toliko otrcanim izjavama kakve u karijeri ispaljuje španski napadač retko ko može da se pohvali. Ako je uopšte za pohvalu.

Po povratku u Juventus, Morata je pokušao da uđe pod kožu navijačima Stare dame rečima kako je u Torino stigao s namerom da dugo ostane u taboru prvaka Italije.

Želim da završim karijeru u Juventusu“, rekao je 27-godišnji centarfor posle realizovane pozajmice vredne 10.000.000 evra, s tim da će – ako ubedi Andreu Pirla da je kalibar za crno-bele – prvak Italije morati da plati Atletiku 45.000.000 evra na ime otkupa ugovora.

Ništa ne bi bilo čudno da se Morata ne razmeće patetičnm izjavama u svakom klubu za koji je dosad igrao. Kad je Real leta 2016. odlučio da iskoristi povratnu klauzulu i vrati ga iz Juventusa, tokom promocije na stadionu „Santjago Bernabeu“ pokušao je da se dodvori navijačima:

„Moj san je da uspem u Realu“.

A nije, pošto je već narednog leta Zinedin Zidan procenio da mu Alvaro nije potreban, stavio ga je na transfer listu, a Čelsi platio čak 66.000.000 evra. Shvatio je špic da za taj novac mora da peva po taktovima Engleza:

„Kad sam bio dete, zamišljao sam sebe kako igram za Čelsi“.

Na terenima Premijer lige dao je 16 golova, upisao šest asistencija, međutim, nije opravdao uloženo. Plavci su tražili način da ga se reše, javio se Atletiko i – pogađate – ispunio mu životni san.

„Od malena je Atletiko bio moja istinska sreća“.

Posle svega Juve. I još malo patetike. Uživaju Italijani u njoj.

Ako ništa drugo ostaće Alvaro Morata zapisan kao jedini fudbaler u istoriji koji je igrao po dvaput za Real i Atletiko. Po jednom u mlađim kategorijama i u prvom timu. Ne bismo se iznenadili da se vrati i kad ga budu pitali – zašto? – ponosno kaže:

„Zato što mi je san da završim karijeru u Madridu.“

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.