Kosta Grilo u utorak NE navija za Zvezdu: Ako se ovo ne desi, panika će početi da okupira Zvezdine igrače

Izvor: Sportske.net, 23.Avg.2020, 18:23

Kosta Grilo u utorak NE navija za Zvezdu: ''Ako se ovo ne desi, panika će početi da okupira Zvezdine igrače''

I o njemu se dosta piše ovih dana, uoči Zvezdinog gostovanja u Tirani.

Poznati albanski komentator Kosta Grilo odavno ne krije da simpatiše i srpski fudbal i Crvenu zvezdu, ali kada je u pitanju predstojeći meč u Tirani, nema nikakvu dilemu, iako je pre par dana bilo drugačijih informacija u ovdašnjim medijima.

''Moram to da razjasnim, pošto je jedna moja izjava dosta iskrivljena. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << početku sam rekao da sam u ovoj utakmici navijač Tirane i želim da se Tirana kvalifikuje.







Priznao sam i ne krijem da sam pristalica Zvezde. Ali, u ovom sučeljavanju bio sam jasan, navijam za Tirani i njen prolazak u narednu rundu. Rekao sam da želim pobedu Tirane jer će to biti veliki adrenalin za ovaj tim i za albanski fudbal. To kažem jer je za Zvezdu rutinski da prođe kroz kvalifikacione runde u Evropi'', objašnjava Grilo u intervjuu za albansku ''Panoramu''.

Iako je Zvezda favorit, Grilo smatra da su šanse za prolaz dalje 50:50 i ističe šta bi mogla da bude prednost Tirane, uz domaći teren. Takođe, smatra i da bi Zvezdin tim mogao da se uspaniči, ukoliko utakmica ne krene onako kako su crveno-beli zamislili.





''Tirana je tim koji godinama nije učestvovao u evropskim kupovima. Po mom mišljenju ima više gladi nego Zvezda. Mislim da će se oni više plašiti Tirane, nego belo-plavi Zvezde. Tirana nema šta da izgubi, jer se na kraju vraća u Ligu Evrope, a čuo sam i od njenih čelnika da je grupna faza tamo cilj. Jer, čak i ako prođe Zvezdu, stizanje do šampionskih grupa je, po mom mišljenju, nemoguća misija.





Istine radi, mislim da je Crvena zvezda vrlo iskusan tim, koji svake godine igra u Ligi šampiona i redovno prolazi kvalifikacione runde do grupne faze. Ali, Zvezda više nije onaj nekadašnji tim, ona velika i neprolazna ekipa. Iznenadila me je Tirana u Tbilisiju. Igraju jednostavno, tamo se igralo dobro i racionalno.





Nisam trener, ali govorim kao navijač ili komentator. Tirana može pobediti s puno smirenosti i opreznosti. Mislim da ako Tirana u prvih 20 minuta ne primi pogodak, kao protiv Dinama iz Tbilisija, onda će, malo po malo, početi panika da okupira Zvezdine igrače. Rekao sam da je Zvezda kao ime sjajna, ali kao ekipa to više nije Zvezda iz nekih prethodnih godina, nije zastrašujuća'', smatra Grilo.

Ponovio je da je Zvezdu svojevremeno zavoleo zbog Dušana Savića, koga je uporedio sa Agustinom Kolom u Albaniji.

''Igrao je dobro u vazduhu, baš kao Agustin'', smatra on.

-

Politikom ne želi da se bavi, niti da podstiče tenzije na tom planu.





''Zvezda ima ime. Ima iskustvo učešća u evropskim kupovima. To je relativno veliki tim u Evropi, uprkos činjenici da možemo imati primedbe protiv srpskog tima ili Zvezde, koja ima bazu navijača koja se smatra anti-albanskom i rasističkom.





Ja nemam nikakve veze sa politikom i pošto komentarišemo i pričamo o sportu  i fudbalu, držimo se tih obrisa. Uostalom, kada bismo utvrdili ko su navijači Zvezde ili njeni sponzori, ne bismo uopšte videli fudbal'', dodao je Grilo.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.