Izvor: Politika, 11.Dec.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Zvezde u Atini; Mitrović: Hoćemo da uživamo

U pretposlednjem kolu prvog kruga Evrolige košarkaši Crvene zvezde u Pireju igraju sa Olimpijakosom (20,45 č), bez pristiska jer su obezbedili plasman u “Top 16” fazu

U pretposlednjem kolu prve runde Evrolige košarkaši Crvene zvezde izaći će na megdan jedinom timu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ih je savladao u Beogradu. Trostruki prvak Evrope Olimpijakos prvi je obezbedio plasman među 16 najboljih, ima dve pobede “fore”, ali teoretski i “crveno-beli” bi mogli do prvog mesta, što ovoj utakmici daje takmičarski motiv. Klub iz Pireja slavio je u Kombank areni sa 62:57, tako da Zvezdu na čelo, što bi bilo ravno podvigu, vodi pobeda sa više razlike, uspeh protiv Laboral Kuće u “Pioniru” i poraz grčkog kluba u poslednjem kolu protiv Galatasaraja koji se grčevito bori da uhvati četvrto mesto.

Bez obzira na odličan skor, Olimpijakos ne blista i naš tim svakako nije bez šansi da pobedi i jednog evropskog velikana na njegovom terenu. To bi mnogo značilo za samopouzdanje najmlađeg tima u Evroligi uoči druge faze takmičenja, kada će svaka utakmica biti veliko iskušenje.

- Olimpijakos je jedan od najboljih klubova u Evropi čiji kvalitet i snagu smo videli na delu u Kombank areni kada su pružili fantastičnu partiju. Već smo obezbedili plasman u “Top 16” fazu tako da ćemo ući u duel bez pritiska. Hoćemo da uživamo u ovoj utakmici, ali to ne znači da ne želimo pobedu. Naprotiv, naše ambicije su jasne i daćemo maksimum – istakao je Mitrović.

Domaćin je svakako favorit. Spanulis predvodi jednu od najjačih spoljnih linija u Evropi, u kojoj su još Lafajet, Slukas, Mancaris i Darden, a fizičke predispozicije i iskustvo Petveja, Hantera i Danstona, biće veliki izazov i motiv za Marjanovića, Cirbesa i Mitrovića.

- Da bi se pobedio Olimpijakos na njegovom terenu neophodno je da pružite 150 odsto mogućnosti. Svih 40 minuta moramo da igramo čvrstu i vrlo agresivnu odbranu, a u napadu da budemo strpljivi, pametni i pogađamo otvorene šuteve i “zicere”, što nije bio slučaj u prvoj utakmici. U slučaju da se kockice slože, šanse da napravimo iznenađenje u Pireju neće biti male – ocenio je kapiten “crveno-belih”koji očekuje da atmosfera u dvorani “Mira i prijateljstva” bude nalik onoj iz Kombank arene, imajući u vidu odnose dva kluba.

Trener “crveno-belih” Dejan Radonjić ocenio je duel sa Olimpijakosom kao velikom nagradom za njegove igrače.

- Olimpijakos je u Beogradu odigrao najbolju utakmicu od početka sezone. O njihovom kvalitetu i iskustvu, kao i trofejima, nepotrebno je pričati. Dovoljno je pomenuti samo Spanulisa, jednog od najboljih igrača u Evropi. I ove sezone ambicija im je borba za evroliggaški vrh. Zato je utakmica u Atini za nas velika nagrada i škola. Iako smo ostvarili plasman u narednu rundu ima takmičarski značaj i biće dobar test da vidimo gde smo u odnosu na najbolje timove – ocenio je trener Zvezde.

----------------------------------

D grupa

Neptunas – Galatasaraj        82:72

Laboral K. – Valensija        20.30 č

Olimpijakos – C. Zvezda     20.45 č

Tabela

Olimpijakos

8

7

1

610:573

15

C. Zvezda

8

5

3

635:582

13

Neptunas

9

4

5

698:754

13

Laboral K.

8

4

4

628:619

12

Galatasaraj

9

3

6

724:744

12

Valensija

8

2

6

583:606

10

M. S.

objavljeno: 12.12.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Crvena zvezda u misiji - osvoji Pirej!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Dec.2014, 13:23

Vreme je za novi okršaj dva crveno-bela kluba....Da lekcija koju su košarkaši Crvene zvezde dobili od starijeg brata iz Pireja nije uzeta samo zdravo za gotovo možda i najbolje pokazuje podatak da su crveno-beli posle poraza od Olimpijakosa u Kombank Areni počeli da igraju košarku kakvu dugo nisu!...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.