Košarkaši Mege osvojili Mini kup

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 23:09

Košarkaši Mege osvojili Mini kup

Savladali su Crvenu zvezdu u meču odluke.

Pioniri Mege  osvojili su "Mini kup", pošto su u finalu u dvorani "Čair", pred tri stotine navijača, pobedili vršnjake iz Crvene zvezde sa 105:90 (33:26, 27:24, 31:20, 14:20).

Nešto bolje su pioniri Mege otvorili meč, ali je usledila serije Zvezde koja im je posle četiri minuta donela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 14:9, Igralo se brzo, sa mnogo poena, a u 8. minutu Mega je ponovo minimalno povela – 25:23, a bilo je zatim i 33:26 na kraju prve deonice.

Nastavili su pioniri u brzom ritmu, a Mega je držala od četiri do šest poena prednosti. Prvu dvocifrenu prednost Mega je imala u 18. minutu – 56:46.

Nastavila je Mega dominaciju i na startu treće četvrtine, potpuno se odvojila posle pet minuta i napravila velikih 81:59. Delovalo je kao da je sve rešeno već po isteku 30. minuta – 91:70.

Pokušavali su crveno-beli da uhvate priključak, ali je Mega imala potpunu kontrolu. Iako je bilo par grešeka na obe strane u finišu, pioniri Mege su ipak rutinski priveli meč kraju.

Najbolji strelac finala i MVP finala je pionir Mege Lun Jarc, koji je postigao 35 poena, uz indeks korisnosti 38. Pehar za najboljeg strelca uručio mu je koordinator mlađih selekcija KSS Aleksandar Bućan, a MVP trofej potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.