Konačno otvorene sve karte: Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu, Mega odustaje od Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno otvorene sve karte: Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu, Mega odustaje od Evrope

To su u magazinu "OKO" na Radio televiziji Srbije otkrili Nebojša Čović, Mlađan Šilobad i Miško Ražnatović

Došao je kraj raznoraznim špekulacijama povodom učešća srpskih košarkaških klubova u Evropi naredne sezone. Crvena zvezda će definitivno igrati u Evroligi, Partizan će biti učesnik Evrokupa, dok je sve izvesnije da će Mega >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Leks odustati od učešća od evrokupovima, bez obzira na to da li će biti šampion regionalnog takmičenja ili ne.

To su u magazinu "OKO" na Radio televiziji Srbije otkrili Nebojša Čović, Mlađan Šilobad i Miško Ražnatović.

Poslovni direktor Partizana rekao je da su crno-beli u proteklom periodu intezivno pregovarali i sa čelnicim FIBA, jer je konačan plasman u ABA ligi bio neizvestan.

"Bili smo na oba sastanka. Prilikom razgovora sa prvim čovekom Evrolige, Đordi Bertomeu nam je rekao da smo sigurni u Evrokupu, pošto Mega Leks sigurno neće igrati. Na sastanak FIBA smo otišli iz istog razloga,bili smo neizvesni, razmišljali smo isključivo na način da moramo igramo neko evropsko takmičenje", rekao je Šilobad.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će njegov klub sasvim sigurno igrati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i ta to ne može da poremeti ni najavljena kazna FIBA nacionalnim savezima.

"Zvezda će igrati Evroligu - sasvim sigurno. Prvobitno, mi smo sa olakšanjem sačekali situaciju kada je Bauman rekao da neće biti kažnjavanja klubovima. Ipak, mi smo interesantan region za neke eksperimente, ne samo kada je u pitanju košarka.Ne mislim da su ove odluke FIBA oko kažnjavanjasprovodljive. Preti iz sve snage, a Crvena zvezda je u takvoj poziciji da nema potrebe da se plaši bilo čega. Znam šta smo razgovarali i šta smo se dogovorili sa Bertomeuom i to ćemo na vreme objaviti".

Crveno-beli su uticali na velike promene u regionalnom takmičenju i ne beži od učešća u istoj i naredne sezone.

"Crvena zvezda je napravila novu ABAligu, jer je prepoznala prevaru u okviru stare. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Zvezda ne bi igrala ABA ligu, ako se usaglase termini", rekao je Nebojša Čović.

Poznati košarkaški menadžer i klučni čovek za sva pitanja u Mega Leksu, Miško Ražnatović, takođe je pojasnio oko daljih koraka finaliste ABA lige.

"Mega neće igrati Evroligu, jer klub nije dorastao takmičenju i nezadovoljava uslove koji su precizirani. Trenutnarazmišljanja su da se ne igra ni Evrokup, ali ćemo videti. Nije doneta konačna odluka, već ćebiti donesena na kraju sezone. Vidim da jeopšti interes da Partizan igra, pa neka bude tako", rekao je Ražnatović i dodao da pretnje FIBA ne treba uzimati za ozbiljno.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.