Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 14:35

Kolo derbija u Bugarskoj, Ludogorec jedini ima lak posao

U subotu je u Parva ligi derbi Plovdiva okončan 1:1, u nedelju se od 15.30 časova sastaju CSKA Sofija i Levski, a u ponedeljak Lokomotiva i Slavija. Naredni rival Crvene zvezde u Razgradu dočekuje Botev u nedelju od 18.15 časova

Veoma zanimljivo kolo u šampionatu Bugarske. Čak tri gradska derbija, raspoređena na tri dana, zasenili su okršaj aktuelnog prvaka Ludogoreca sa Botevom iz Vraca, koji je na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u nedelju od 18.15 časova.

Naravno, svu pažnju u Bugarskoj privukao je večiti derbi između CSKA Sofije i Levskog, koji se igra u nedelju od 15.30 časova. Biće to 155. prvenstveni okršaj najveća dva bugarska kluba.

15.30: (1,65) CSKA Sofija (3,50) Levski (5,30)

Armejci su uspešniji za jednu pobedu (56:55), 43 puta su odigrali nerešeno, a ni ovog puta Levski neće biti favorit. Klub se već duže vreme nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi, svake godine se barem u nekom trenutku diskutuje o odlasku u stečaj i kompletnom resetu, a očekivanja navijača su uvek ogromna i zahteva se od igrača da se bore za trofeje.

Poslednji je u vitrine stavljen još 2009. godine, posle čega je Ludogorec uspostavio dominaciju u Bugarskoj. Od tada Levski nije bio dovoljno konkurentan ni u kupu. Trenutno je 10. na tabeli, sa osam poena iz osam kola. O tituli se objektivno ni ne razmišlja, ali plasman u plej-of bi morao da bude obavezan.

Kako rezultati nisu u skladu sa očekivanjima, već je Levski menjao trenera. Živko Milanov je započeo sezonu na klupi, gde je nasledio nekadašnjeg stratega Crvene zvezde Slavišu Stojanovića, ali je posle samo pet utakmica podneo ostavku. Na jednom meču ekipu je vodio Todor Simov, a posle toga je angažovan Stanomir Stoilov, sa kim je Levski u prva dva kola remizirao protiv Lokomotive (2:2) i CSKA 1948 (0:0).

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Za razliku od Levskog, CSKA iz Sofije se polako vraća na staze uspeha. Prošle sezone je osvojio Kup Bugarske, 21. put u istoriji, a iako još uvek nije konkurentan Ludogorecu, u Evropi ponovo beleži dobre rezultate. Prošle godine se plasirao u Ligu Evrope, gde je bio poslednji u grupi sa Romom, Jang Bojsom i Klužom, a ove igra u grupnoj fazi Ligi konferencije, gde su mu rivali Roma, Bode/Glimt i Zorja.

Trenutno je CSKA četvrti na tabeli, sa 13 poena iz pet mečeva. Odigrao je jednu utakmicu manje od trećeplasiranog Ludogoreca, od kojeg ima dva boda manje. Zbog Evrope su CSKA i Ludogorec odložili po nekoliko mečeva, što je Botev iz Plovdiva iskoristio da se probije do prvog mesta na tabeli.

Koliko je značajan večiti derbi za CSKA najbolje govori to što je pre utakmice klupska legenda Hristo Stoičkov došao na sastanak sa igračima, kako bi im lično pružio podršku.

18.15: (1,13) Ludogorec (7,50) Botev Vraca (16,0)

Ludogorec je u padu forme, posle odličnog početka prvenstva, ali za to je kriva i pandemija koronavirusa koja je iz stroja izbacila nekoliko igrača i trenera Valdasa Dambrauskasa. Litvanski stručnjak neće voditi ekipu ni protiv Boteva, ali će sedeti zato na klupi u četvrtak, kada u Razgrad bude došla ekipa Crvene zvezde. Do tada će već da istekne onih obaveznih dve nedelje karantina.

Zeleni su u 1. kolu Lige Evrope remizirali sa Midtjilandom (1:1), posle čega su neočekivano poraženi od Slavije u Sofiji (1:0). Na pobednički kolosek su se vratili u četvrtak, trijumfom nad drugoligašom Spartakom iz Varne (1:0) u 2. kolu nacionalnog kupa, ali ni na tom meču nisu briljirali onako kako umeju.

Uzbudljivo kolo zatvara u ponedeljak od 18.45 časova još jedan derbi Sofije, između Lokomotive i Slavije.

BUGARSKA 1 – 9. KOLO

Petak

Beroe – Arda 1:1 (1:0)

/Kamara 32pen – Žuninjo 79/

Subota

Lokomotiva Plovdiv – Botev Plovdiv 1:1 (0:1)

/Marsel 54 – Genev 27/

CSKA Sofija 1948 – Carsko Selo 1:0 (1:0)

/Ivanov 29/

Nedelja

15.30: (1,65) CSKA Sofija (3,50) Levski (5,30)

18.15: (1,13) Ludogorec (7,50) Botev Vraca (16,0)

Ponedeljak

16.30: (3,15) Pirin (3,05) Černo More (2,30)

18.45: (2,75) Lokomotiva Sofija (2,75) Slavija Sofija (2,80)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.